Дипломати от Европа, Китай и Русия обсъждат ново споразумение с

...
Дипломати от Европа, Китай и Русия обсъждат ново споразумение с
Коментари Харесай

Европа, Китай и Русия обсъждат нова сделка с Иран

Дипломати от Европа, Китай и Русия разискват ново съглашение с Иран в вяра да бъде избавена нуклеарната договорка, от която Съединени американски щати се отхвърлиха. Новото съглашение планува на Иран да бъде оказана финансова помощ, като в подмяна Техеран ограничи разработките си за балистични ракети и намесата си в страните от района. Това твърди в днешния си брой немският вестник "Билд ам зонтаг ", представен от "Ройтерс ".

Дипломатите щели да се съберат идната седмица във Виена за среща под председателството на Хелга Шмит, почитан посланик от Европейски Съюз.

Таблоидът, който се базира на източници от Европейски Съюз, написа още, че на съвещанието в австрийската столица ще бъдат показани Германия, Англия, Китай, Русия и Франция, само че не и Съединени американски щати. Не е ясно дали Иран, който до момента е отхвърлял апелите да спре ракетните си разработки, ще има собствен делегат във Виена.

Със подписаното през 2015 година съглашение Иран се съгласи да ограничи своите нуклеарни стратегии в подмяна на снемане на множеството западни наказания.



Едно от главните възражения на американския президент Доналд Тръмп против тази договорка е, че тя не обгръща иранските ракетни стратегии и иранската поддръжка за въоръжени групировки в Близкия изток, които Западът счита за терористични.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР