Дипломатът отбеляза, че районът на Черно море до известна степен

...
Дипломатът отбеляза, че районът на Черно море до известна степен
Коментари Харесай

Франция подкрепя България и Румъния за сигурността в Черно море

Дипломатът означи, че регионът на Черно море " до известна степен е рискова зона – има плаващи мини и би трябвало да се борим против тази заплаха “.

Спирайки се на бъдещето на френско-румънските военни връзки, дипломат Варнери напомни, че тези връзки имат дълбоки корени, датиращи още от времето на Първата международна война.

“Но в случай че оставим историята за учебниците, няколко дни преди започването на съветската атака в Украйна, президентът Еманюел Макрон съобщи, че в случай че би трябвало да отидем някъде, то това би трябвало да бъде в Румъния “, означи дипломат Варнери и добави, че незабавно след 24 февруари 2022 година е образувана бойна група, която да прерасне в бригада.

“Бригадата в действителност не е приключена, само че всички структури на бригадата са налице, в това число оборудването, което разполага с 1500 бойци, които се образоват, с поредни ротации на всеки четири месеца. Видях ги, когато се подготвяха за присъединяване във военни учения. Те са същински бойци, подготвени за война, в случай че се наложи. Надяваме се, че това няма да се случи, че Румъния в никакъв случай няма да бъде нападната “, съобщи дипломатът. 

Той означи, че обстановката малко му припомня на разполагането на френски войски в Западна Германия по време на Студената война на Запада с Варшавския контракт.

Всички се надяваха, че няма да има потребност от тях, само че те бяха подготвени да тръгнат след няколко часа. Това е същото. Мисия " Aigle " е подготвена във всеки един миг. Подготвена е да бъде разгърната до равнището на цялостна бригада, при положение на потребност “, акцентира дипломат Варнери.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР