Дипломатът Бойко Ноев коментира, че 72% от българите искат да

...
Дипломатът Бойко Ноев коментира, че 72% от българите искат да
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България трябва да прояви стратегическо търпение към Северна Македония

Дипломатът Бойко Ноев разяснява, че 72% от българите желаят да се постави ред на взаимоотношенията ни с Македония. Трябва да се чуе позицията на Бойко Борисов.

Той счита, че това може да докара до проблем във външната ни политика. Отправи и директни рецензии към премиера, който е трансферирал отговорността на историте.

"Сега разбираме, че този контракт не споделя нашите ползи.. Договорът в член 12 е за основаване на междуправителствена комисия. Тя би трябвало да се събира всяка година. Тя до момента се е събрала един път от 2017 година Ние през днешния ден ли разбрахме, че имаме тези проблеми, които ни изправиха, че ние в този момент обясняваме чак на нашите съдружници за какво сме недоволни ", разяснява Ноев.

И акцентира, че гърците десетилетия наред обясняваха на всички какъв е казусът с македонците и най-после светът разбра.

"България би трябвало да прояви стратегическо самообладание във връзка с Северна Македония. Ние не бързаме за на никое място. България не стопира Северна Македония за на никое място, единствено, че никой не е споделил, че тъкмо през днешния ден или на следващия ден би трябвало да стартират договарянията за участие в Европейски Съюз. Ние няма какво да преговаряме по историческите обстоятелства. Няма по какъв начин историческата комисия да реши политическите въпроси. На първо място - правата на българските жители ", съобщи още Бойко Ноев.

Той обърна внимание на това, че Северна Македония не признава българите като част от обществото. Българите не са зачетени, счита Ноев.

"Защо липсваме ние от тяхната Конституция? ", запита още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР