Дипломата на Гюров е легитимна, твърдят от МОН.Дипломата от Виенския

...
Дипломата на Гюров е легитимна, твърдят от МОН.Дипломата от Виенския
Коментари Харесай

Образователното министерство: Дипломата на Гюров е легитимна

Дипломата на Гюров е законна, настояват от МОН.

Дипломата от Виенския университет за придобиването на просветителна и научна степен  " лекар " на Андрей Гюров е записана за заемане на академичната служба " основен помощник " в Американския университет в България на 10 октомври 2019 година Това заяви Министерството на образованието и науката (МОН) във връзка на огромния публичен интерес по отношение на признаването на просветителната и научна степен (ОНС) " лекар " на народния представител Андрей Гюров. Дипломата на Андрей Гюров е записана и обществено налична на уеб страницата на библиотеката на Виенския университет, заради което нейната достоверност е открита незабавно, показват от МОН.

Андрей Гюров от " Продължаваме Промяната " е един от двамата претенденти за шеф на Българската национална банка. ГЕРБ-СДС нападнаха кандидатурата му поради подозрения за имитация на дисертационния му труд. От ГЕРБ-СДС обявиха, че към 16 ч. през вчерашния ден в регистъра за академично признание към Националния център за информация и документи не е имало оповестено уверение за признание на академичната степен " Доктор " на Андрей Гюров. Бившите ръководещи показаха, че заявката на претендента за гуверньор е подадено на 31 март и е утвърдено на 31 март - процедура, която по принцип изисква повече време. Андрей Гюров изрично отхвърли обвиняванията и уточни, че дава отговор на всички условия за кандидат-управител на Българска народна банка. Според опозицията, Гюров е цитирал данни в дисертацията си от 2008 година и 2012 година, а научният му труд е предпазен доста по-рано - през 2005 година Бившите ръководещи видяха в труда на Гюров " задоволително учредения ", с цел да се смята, че процедурата за академично признание е опорочена, съобщи бТВ.

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " отхвърли обвиняванията. " Тази дисертация е записана след 14 години и съм имал актуализации по тематиката, това изяснява разликата в датите. Това е повода - аз съм работил по актуализациите на тематиката в този интервал. Това изяснява разликата в датите ", изясни Андрей Гюров. От Министерството на образованието и науката прецизираха, че дипломата на Гюров е достоверна и е обществено налична на уеб страницата на Виенския университет. А идната седмица Народното събрание би трябвало да гласоподава дали Андрей Гюров или Любомир Каримански да оглавят Българска народна банка. За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР