Дипломата на Андрей Гюров е призната тази сутрин, уж лично

...
Дипломата на Андрей Гюров е призната тази сутрин, уж лично
Коментари Харесай

Кандидатът на ПП за БНБ: Написал дипломна през 2005, вътре цитати от 2008 и 2012 г.

Дипломата на Андрей Гюров е приета тази заран, сякаш персонално внесъл искане през вчерашния ден следобяд, до момента в който го изслушваха в Народно събрание
Пълна каша с докторската тапия на претендента на „ Продължаваме промяната “ за гуверньор на Българска народна банка. Тежки несъответствия бяха хванати от парламентарната група на ГЕРБ.

Андрей Гюров, съгласно личната му биография, е квалифициран през 2005 година във Виенския университет. Диплома от чужбина обаче би трябвало да бъде приета в Националния център за информация и документи (НАЦИД). Това е процедура, която всекидневно лишава сред няколко седмици и няколко месеца. Досега финансистът не е направил това.

Вчера следобяд обаче той персонално входирал настояването и няколко часа по-късно, то към този момент е утвърдено. По това време обаче той беше в Народното събрание, където депутатите изслушваха концепцията му за ръководство на Българска народна банка. Съмнително е и по какъв начин за една вечер е направена нужната инспекция на документите.



От ГЕРБ демонстрираха и самата дипломна работа на Гюров, която е обществено налична. Тревожен в нея е фактът, че е предпазена през 2005 година, а вътре още в първите ѝ страници се цитират данни и писания от 2007, 2008 и 2012 година







„ Ако този теоретичен труд е достоверен, то имаме най-хубавият претендент за Българска народна банка. Става да оглави и Европейската централна банка. На подобен труд би завидял и Нострадамус “, съобщи Красимир Вълчев.

Малко по-късно Андрей Гюров излезе пред медиите, с цел да даде обяснения за тежките разминавания. Той не отговори по какъв начин е съумял за часове да влезе в регистъра, макар че другите претенденти чакат за това с месеци.

Виновни за по-късните дати в дипломата се оказаха Американския университет в България, които през 2019 година подали към МОН не дипломата, която е защитил, а по-нов файл, по който си дописвал в идващите години.

Гюров съобщи, че има предпочитание да покаже на публицистите и оригинала на работата си, само че Виенския университет няма електронен списък преди 2008 година Той явно също не пази подобен. Обеща обаче да се снабди с оригинал и да го даде в допълнение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР