Дионтей Уайлдър (САЩ) нокаутира кубинеца Луис Ортис в 10-ия рунд

...
Дионтей Уайлдър (САЩ) нокаутира кубинеца Луис Ортис в 10-ия рунд
Коментари Харесай

Уайлдър нокаутира Ортис и защити титлата си в тежката категория

Дионтей Уайлдър (САЩ) нокаутира кубинеца Луис Ортис в 10-ия рунд в " Барклис Сентър " в Бруклин и направи сполучлива седма отбрана на купата си в тежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC).

32-годишният Уайлдър записа 40-а победа в 40 мача на професионалния кръг, 39 от които с нокаут. 38-годишният Ортис пък позволи първо проваляне в 29 мача като експерт, като остана с 24 триумфа с нокаут.

Двубоят беше много оспорван, като и двамата си размениха голям брой тежки удари. Уайлдър смъкна противника си в нокдаун в петия рунд, а в седмия Ортис засипа американеца с мощни удари и единствено гонгът избави първенеца.

Уайлдър се съвзе и в следствие се възползва от поуморения противник и в десетия рунд той нокаутира Ортис, който пропусна да стане първият кубинец с шампионски колан в тежка категория при експертите.

" Луис Ортис е доста мощен и направи страховит мач. Той беше извънреден противник, само че аз демонстрирах, че мога да претърпявам удари. Истинският първенец постоянно намира способи да обърне нещата, което аз направих в тази среща. Мачът беше популярен и Луис може да напусне с гордо вдигната глава. Знаех, че би трябвало да го изморя и тогава да нанеса своя удар. Всичко се получи ", разяснява Уайлдър.

Американецът си обезпечи 2,1 милиона $ за триумфа, а за изгубилият Ортис останаха 500 хиляди $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР