Диого Жота парафира „нов дългосрочен контракт“ с Ливърпул, съобщиха от

...
Диого Жота парафира „нов дългосрочен контракт“ с Ливърпул, съобщиха от
Коментари Харесай

Диого Жота подписа нов дългосрочен договор с Ливърпул

Диого Жота парафира „ нов дълготраен договор “ с Ливърпул, оповестиха от пресслужбата на мърсисайдци. Нито точната дълготрайност на контракта, нито цената му бяха оповестени, откакто медиите на Острова предадоха, че португалският нападател, който дойде на „ Анфийлд “ от Уулвърхемптън през 2020, ще остане в отбора най-малко до 2027.

25-годишният футболист се трансформира във значима фигура в тима, отбелязвайки 34 гола в 85 мача. Той бе с съществена роля по пътя към невиждан куадрупъл предишния сезон – куадрупъл, който в последна сметка не бе сбъднат, откакто Ливърпул остана на точка от Манчестър Сити в битката за купата във Висшата лига, а по-късно отстъпи и на Реал Мадрид с 0:1 във финала на Шампионската лига. Преди това „ алените “ победи за домашните купи, печелейки Карабао Къп и ФА Къп.

Жота е в лазарета поради контузия на подколянното сухожилие и ще пропусне откриващия мач на отбора от новия сезон във Висшата лига против новака Фулъм като посетител в събота.

„ Трябва да призная, че съм доста горделив. Откакто дойдох тук преди две години, се утвърдих като значим състезател в този тим. Точно това желаех през цялото време. Сега, подписвайки нов дълготраен контракт, клубът потвърждава вярата си в мен като футболист. За мен е доста хубаво да се утвърдя и да остана още известно време в клуба. Така че, началото на нов сезон, да го създадем “, разяснява португалецът за формалния уебсайт на мърсисайдци.

Жота ще бъде част от офанзивна линия на Ливърпул, която бе подсилена след идването на Дарвин Нунес и Луис Диас. Мохамед Салах ще продължи да бъде водач на офанзивата, като Роберто Фирмино остава алтернатива в нахлуване. Садио Мане се раздели с клуба в посока Байерн Мюнхен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР