Динята и пъпешът са любими плодове на голяма част от

...
Динята и пъпешът са любими плодове на голяма част от
Коментари Харесай

Грешката, която всички допускаме при консумацията на диня и пъпеш

Динята и пъпешът са обичани плодове на огромна част от нас. През летния сезон те са неизменима част от менюто ни. Но се оказва, че позволяваме основна неточност при потреблението им.

Според диетолози дините и пъпешите НЕ би трябвало да се употребяват за десерт след главното хранене. Най-добре е да ги ядете настрана в независимо хранене.
 Ето по какъв начин да избирате постоянно сочна и зряла любеница Ето по какъв начин да избирате постоянно сочна и зряла любеница
За да се храните здравословно и в това време вкусно, значимо е да избирате постоянно качествени и добре узрели сезонни плодове. Що се отн...

Същевременно би трябвало да внимавате и с размера на порцията. Често прекаляваме с потреблението на сладките плодове. Но се оказва, че порцията пъпеш или любеница не би трябвало да надвишава 300 грама.

Ако в менюто ви участват разнородни ястия от скотски и растителни артикули, тогава динята и пъпешът би трябвало да се употребяват в междинни хранения.

Най-вече пъпешът би трябвало да се употребява допустимо в най-отдалечен интервал след потреблението на останалите ястия. Този плод е табу за диетата на хора с нарушен въглехидратен метаболизъм и податливост към напълняване. Това се дължи на високия му гликемичен показател. В случая неговите стойности са по-високи от тези на гликемичния показател на динята.

Пъпешът не би трябвало да се дава и на деца под две години, защото може да аргументи стомашно разстройство . Освен това е наложително да се заобикаля при положение на болести на стомашно-чревния тракт и захарен диабет.
 Как пъпешът усъвършенства настроението Как пъпешът усъвършенства настроението
Полезните субстанции, съдържащи се в месестата част на пъпеша, оказват удобен резултат върху нервната система и спомагат за подобряван...

 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР