Динамо Букурещ ще освободи българския вратар Пламен Илиев след края

...
Динамо Букурещ ще освободи българския вратар Пламен Илиев след края
Коментари Харесай

Динамо Букурещ освобождава Пламен Илиев

Динамо Букурещ ще освободи българския вратар Пламен Илиев след края на есенния полусезон и ще търси негов заместител през януарския трансферен прозорец, оповестява локалното издание "Фанатик ".

30-годишният пазач, който има 19 мача за националния тим на България, мина в клуба от румънската столица при започване на септември със свободен трансфер от Лудогорец. Старши треньорът Мирча Редник, обаче, не е удовлетворен от представянето на ботевградчанина, който позволи 19 гола в 10 мача с екипа на Динамо.

Конкретната причина за решението на Редник да се раздели с българина е трагичната загуба при гостуването на Миовени с 1:2 за състезание нощес. Столичани водеха с 1:0 до 92-ата минута, само че позволиха поврат, откакто Муса Сано вкара за 1:1 от дузпа, направена от Илиев, който при опит да боксира центрирана в пеналта топка не я нацели, а удари в главата Богдан Русу.

В петата минута на добавеното време пък вратарят реагира късно след изстрел от въздуха от границата наказателното поле на Русу за 2:1 за Миовени.

"За човек с неговия опит тези неточности са неприемливи. Не може по този метод да се подиграваш с труда на съотборниците си. Не го разбирам. За какво да обвинявам останалите футболисти? Бореха се, играха нападателно, само че загубихме след 90-ата минута. Трудно е да го приема, тъй като става въпрос за самостоятелни неточности, които са неприемливи ", разяснява Редник.

Динамо Букурещ, който е предпоследен в класирането с 12 точки от 20 мача, приема Фарул Констанца в неделя в последния есенен кръг преди едномесечната пауза в шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР