Динамично мартенско време ни очаква тази седмица. Влизаме в пролетно-лятна

...
Динамично мартенско време ни очаква тази седмица. Влизаме в пролетно-лятна
Коментари Харесай

Сняг на места утре, уикендът ни очаква топло време

Динамично мартенско време ни чака тази седмица.

" Влизаме в пролетно-лятна циркулация, при която ще има валежи в обособени региони, а в други няма да вали изобщо. Съвсем не сме завършили със снега. Във вторник ни чака захлаждане, доста кратковременно, само че въпреки всичко в Предбалкана, в Североизточна България има нараснала възможност дъждът да премине в сняг. Топъл въздух от запад ще навлезе в страната през днешния ден, само че във вторник от североизток ще нахлуе леден въздух, съпроводен с превалявания. Снегът ще слезе до към 1800 м. В София евентуално ще вали единствено дъжд на следващия ден ", изясни в " Денят стартира " гл. ас. доктор Анастасия Стойчева, шеф Департамент " Прогнози и ИО ", Национален институт по метеорология и хидрология.



Очаква се по време на астрономическата пролет в петък, както и в събота и неделя температурите да доближават 15-20 градуса. В края на седмицата времето ще бъде пролетно и много топло.

Синоптикът акцентира, че заплахата от слани е напълно осезаема в идващите дни, което ще се отрази отрицателно на към този момент цъфналите дръвчета.



" В сряда, четвъртък и петък при ясно време и температури към 0 градуса има заплаха от слани. Малко над климатичнитенорми са температурите през март досега. Остава най-сухо в Източна България, в Западна и Централна България имаше превалявания, които също малко надвишават климатичните правила ", добави гл. ас. доктор Анастасия Стойчева.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР