Димитровградската топлоелектрическа централа (ТЕЦ) „Марица 3“ бе спряна днес, предаде

...
Димитровградската топлоелектрическа централа (ТЕЦ) „Марица 3“ бе спряна днес, предаде
Коментари Харесай

Спряха принудително ТЕЦ „Марица-изток 3“ в Димитровград заради замърсяване на въздуха

Димитровградската топлоелектрическа централа (ТЕЦ) „Марица 3“ бе спряна през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Областният шеф на Хасково Катя Панева и шефът на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково Наталия Пачеманова пристигнаха персонално в енергийното сдружение, с цел да връчат заповедта за насилствената административна мярка за прекъсване на производството на електрическа енергия на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. Документът е с днешна дата.

Униформени служители на реда участваха на влизането в ТЕЦ-а.

Причината са неизпълнени условия по комплексното позволение на централата и на голям брой наставления, които Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково, е издала по отношение на нея, разясни Пачеманова. По думите на регионалния шеф Панева ще бъде прекратено подаването на гориво и ще бъдат запечатани инсталациите. Мярката ще важи, до момента в който не бъдат изпълнени дадените наставления, добави Пачеманова. Тя напомни, че за последните няколко месеца по отношение на ТЕЦ-а са постановени наказания за към 100 хиляди лв..

„Заповедта е противозаконна. Още през вчерашния ден след приемане на уведомлението за идната мярка сме внесли тъжба в Административния съд в Хасково“, разяснява основният правист на централата Юлиян Семерджиев. Той уточни, че нищо не постанова необходимост на предприеманото и разгласи, че няма да подпише заповедта, защото през днешния ден управлението на сдружението отсъства. Семерджиев отхвърли и да има несъблюдение на дадените наставления. Вчера в известие до медиите от ТЕЦ-а оповестиха, че стартират рационализация на производството и усилват заплатите на личния състав с 10 %.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР