Димитровград. Първа копка на Автоматизирана система за откриване на горски

...
Димитровград. Първа копка на Автоматизирана система за откриване на горски
Коментари Харесай

Хасково: В землището на село Крепост беше направена първа копка за изграждане на Автоматизирана система за откриване на горски пожари

Димитровград. Първа копка на Автоматизирана система за разкриване на горски пожари бе направена през днешния ден на едно от най-високите възвишения в община Димитровград в землището на село Крепост. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград . Високотехнологичното оборудване, което ще бъде оборудвано с местни станции, е първото по рода си оборудване в Хасковска област. Пожароизвестителната кула ще спомогне за попречване на огромни горски пожари като навреме ще локализира дребни огнища в радиус от 15 км.
На събитието участваха кметът на Община Димитровград Иво Димов, регионалният шеф на Хасковска област Станислав Дечев, заместник-кметът на Община Узункюпрю Енгин Булут, началникът на Областно ръководство на Пожарна сигурност и отбрана на популацията - Хасково комисар Николай Вълчев, шефът на Районна работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията - Димитровград гл. контрольор Иван Пачов, ръководителят на Общински съвет - Димитровград Гергана Кръстева, представители на компанията реализатор и сътрудници от турска страна. Новото оборудване се построява по план " Превенция и минимизиране на рисковете за околната среда и визия за новаторски начини " /PREVENT/ по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Турция /2014-2010/ и би трябвало да е готово до месец юни тази година. Стойността на плана е за 581 483 евро, които са 100% безплатна финансова помощ. Кметът на община Димитровград Иво Димов показа, че от пет години се търси финансиране на концепцията за сходна кула, която доста ще усъвършенства работата на огнеборците и последствията и вредите от горските пожари в региона. Областният шеф Станислав Дечев поздрави кметовете на двете общини за това, че осъществят един подобен предвидлив план, с който демонстрират отговорност и мъдрост като ръководещи. Като положителни партньорски взаимоотношения, които ще продължат и отсега нататък в взаимно съдействие, оцени работата с българската община, заместник-кметът на Община Узункюпрю Енгин Булут. Шефът на РСПБЗН в Димитровград гл. контрольор Иван Пачов благодари на кметовете на партньорските общини, че стигнаха до реализацията на плана и изрази вяра, че посредством новата кула ще се реагира навременно още при възникването на пожарите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР