Димитров посочи, че изходящият ни туризъм бележи ръстове; над 3

...
Димитров посочи, че изходящият ни туризъм бележи ръстове; над 3
Коментари Харесай

Министър Димитров: 50 000 руски туристи са влезли у нас от началото на годината

Димитров уточни, че изходящият ни туризъм бележи ръстове; над 3 500 000 пътувания са регистрирани отвън страната.

Министърът осведоми, че броят на чартърните полети е надхвърлил с близо 70 % ранно плануваното за този сезон число. Спрямо 2021 година туризмът у нас бележи растеж. Спрямо 2019 година спадът е близо с 25 на 100.

Димитров сподели, че програмата за интеграция на украинците върви добре - над 7500 души работят. Една част от тях по морските курорти, другата - навътре в страната.

Попитан дали отрасловото министерство дължи пари на хотелиерите, министърът разясни, че е имало доста забавени преписки, повече от 500, в това число и тъжби.

" Голяма част от тези средства бяха вкарани през днешния ден за разискване. Ще бъдат платени в най-кратък период. Всеки един хотелиер, отворил дома си за жители от Украйна, които бягат от войната там, заслужава да получи обещаното му от страната заплащане ", добави министърът. Той съобщи, че приоритет за министерството на туризма е погашение на забавените средства, които се дължат по програмата за настаняване на лица, търсещи краткотрайна протекция. По негови данни над 25 000 са настанени в бази.

Относно нелегално поставените от хотелиер чадъри и шезлонги на плаж в Несебър, за които бе издадена заповед за премахването им, министърът разяснява, че въпросният плаж не попада в нито една кадастрална карта.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР