Димитрия Терзиева, която е майка на 41-годишния Стоил Терзиев, убил

...
Димитрия Терзиева, която е майка на 41-годишния Стоил Терзиев, убил
Коментари Харесай

18 г. затвор за син пиянка, убил баща си заради скъсано яке в Пловдив

Димитрия Терзиева, която е майка на 41-годишния Стоил Терзиев, умъртвил татко си след скандал, се съгласи да свидетелства против сина наследник през днешния ден. „ Желая да дам показания против сина ми, тъй като там бяхме единствено аз и те двамата ”, сподели дамата. В предишно съвещание тя обаче отказа  да се конституира като частен обвинител против обвинения по делото. Още в разпоредителното съвещание вдовицата отхвърли да предяви иск против Стоил. 

Делото протече като кратко правосъдно разследване, откакто обвиненият и юристът му Стефан Левашки дадоха единодушие да не се разпитват някои от очевидците, а да се употребяват показанията им от досъдебното произвеждане. Част от движимостите лица също не бяха изслушвани в правосъдната зала.

Срещу Стоил е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране на родител по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, осъществено в изискванията на рисков рецидив. Стоил досега е осъждан 6 пъти от 2000 година насам за разнообразни закононарушения, в това число за владеене на опиати. Последната му присъда е през 2018 година и е лежал в пандиза до 2019, оповестява " Трафикнюз ".

Според обвинителния акт Стоил Терзиев съзнателно е умъртвил 64-годишния си татко Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният умря в болница на идващия ден. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крайници по тялото на жертвата си. Майката се е опитвала да го спре, само че той продължавал.

Днес бе последното съвещание, а в залата се явиха всички призовани очевидци. Първи за разпит застана доктор към неврологично поделение, който е бил сред  медиците, пробвали да спасят умрелия Антон Терзиев.

Втора пред съда свидетелства директният очевидец на случилото се - майката на подсъдимия Димитрия, която съобщи, че тримата са живели дружно, а обвиненият Стоил не е работил.

„ Семейството ни имаше естествени връзки, само че и двамата доста пиеха алкохол, изключително мъжът ми. Вечер си купуваха една бутилка и си я разделяха, а Антон беше болен и имаше проблеми с белия дроб и сърцето. В деня на случая мъжът ми беше на работа, а по-късно си пристигна от работа към 15:00 часа. След това отново излезе, а когато се прибра  беше пил и в нас седнаха със сина ми да пият още. По някое време мъжът ми се отдръпна и легна да спи. По някое време се разсъни, към 23:00 часа, а синът ми бе изпил съвсем бутилката с алкохол, " по този начин стартира разказът си майката. 

Жената описа още, че брачният партньор й Антон е поискал да излезе, само че не е обяснил къде. Синът му Стоил, пийнал му е декларирал, че няма да излиза, а умрелият мъж е отвърнал, че ще прави каквото си пожелае. Майката на подсъдимия описа, че тази имитация агресирала Стоил и той застанал против татко си, като го бутнал. Макар и леко, мъжът залитнал и се хванал за якето на обвинения. При рухването обаче дрехата се скъсала, а по думите на Димитрия това ядосало още повече синът й и по този начин блъснал татко си.

„ Те започнаха да се бият, аз се пробвах да ги разтърва, само че не съумях и видях, че нещата стават съществени. Синът ми го удряше с ръце в гърдите. Изплаших се и излязох на открито, като отидох до съседката, тъй като телефонът ми остана вътре. Тя извика кола за спешна помощ, а аз отидох на центъра, с цел да я посрещна.  Върнах се до нас, мъжът ми беше седнал и колкото да дишаше, а Стоил бе прав. След това пристигна полиция. Имаше кръв и двамата бяха като несъответстващи. Инцидентът стана на 16-ти против 17-ти, а той на 18-ти умря.

По роман на Димитрия тя е била в болничната стая, когато Антон Терзиев е спрял да диша след визитацията. Тя бързо е извикала лекарско лице, което е точно първият очевидец, разпитан в съвещанието. Около половин час той се е опитвал да съживи умрелия Терзиев, само че без триумф.

„ Аз особено не съм виждала синът ми преди да изпада в такива положения, само че когато пиеше го усещах, че изключваше, като че ли нещо му ставаше ”, приключи майката на подсъдимия Димитрия Терзиева.

Държавното обвиняване обаче изяви предпочитание да бъде прочетен и разпита на дамата в хода на досъдебното произвеждане. Прокурорът откри, че има несъгласия в думите на дамата, тъй като в свидетелствата пред проверяващите тя е споделила, че ударите от страна на сина й са били по цялото тяло на жертвата, като подсъдимият е седнал върху татко си и е почнал да го удря. Антон не отвръщал на ударите и е викал на сина си „ стой, стой ”, написа още в разпита. Тя е упоменала, че от години сред тях е имало кавги и Стоил е пребивал татко си.

След изслушаните експертизи и очевидци съдийският състав определи да наложи наказване от 18 години затвор който да бъде изтърпян при непоколебим режим. 

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР