Димитър Вучев има доста бурно минало – срещу него се

...
Димитър Вучев има доста бурно минало – срещу него се
Коментари Харесай

Той беше страховит подземен бос, но днес е общ работник в Испания

Димитър Вучев има много бурно минало – против него се водеха няколко каузи за търговия с дрога

Разжалваният под земята необут и ВИП очевидец против „ сътрудници “ от ъндърграунда Димитър Вучев – Демби, е в Испания, където се труди като общ служащ по градежи – надалеч по-безопасна специалност от престъпните му занимания у нас. Оказа се, че индивидът, чиято липса в сенчеста София породи разнородни клюки за „ трагичен край “, се е преместил на Пиринейския полуостров дружно с цялото си семейство – надалеч от проблемите с бандити и правораздаване в България.

Преди няколко дни Демби е бил сниман с щерка му Мари Вучева, направена на незнайна локация в Испания. На фотоса се вижда кримигероят измършавял и с добра физическа форма от гърбенето по градежите. Софийски хитрец призна, че чул слух за преквалификацията на Демби от мафиот в строителен служащ, само че информацията била много нищожна – очевидно скъсалият джоба разбойник държи да опази битието си отвън прожекторите на мафията и правораздавателните органи.

Димитър Вучев има много бурно минало – против него се водеха няколко каузи за търговия с дрога. Бандитът обаче се прочу около амплоато си на ВИП очевидец против свои ортаци. Демби е главен очевидец по едно от делата против боса Златомир Иванов – Златко Баретата и още 20 души за разпространяване на дрога преди две петилетки, по което към този момент има присъда на първа инстанция. Златко отнесе 8 година затвор, само че апелира. Години по-рано Димитър Вучев непосредствено упрекна Баретата, че е гарант на няколко убийства и ръководи трафика на опиати в България.

Бившият чиновник на ЦСБОП пък изскочи с версия, че Демби го изнудвал за 100 000 евро. Пред столичен вестник Златко Баретата отсече, че Вучев го е предизвестил, че в случай че не му даде желаната сума, ще го компрометира пред ДАНС. Още по време на процеса против биг боса Демби се пробва да се сдобри с всички страни. Това видимо сякаш се получи, само че на процедура нещата са напълно разнообразни. След като Димитър Вучев се явява като очевидец по делото, в дома му са открити огромно количество опиати. Адвокатите му са безапелационни, че те са подхвърлени, и евентуално става дума за възмездие. В кримисредите се твърди, че Демби получавал доста закани.

Слуховете носеха, че Демби се крие в Румъния, само че никой не можа да удостовери тези обстоятелства. Преди години Вучев продаде къщата си в столичния кв. „ Симеоново “, откъдето изнесе цялата си мебелировка и просто изчезна. Демби трябваше да се появи в спецсъда, с цел да свидетелства против спрягания за дясна ръка на Златко Баретата Антон Савов – Тони Мамата. Тъй като не го намерили на адреса, призовкарите описали видяното. „ Къщата е празна и необитаема, сега се прави главен ремонт от лице, представящо се за новия притежател.

В двора имаше и строителни служащи “, разказали издирвачите. През декември 2021 година Софийската градска прокуратура (СГП) реализира наказване от 4 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим по отношение на Демби. 50-годишният през днешния ден нарушител бе упрекнат за държане без съответно позволение в съучастничество и за разпространяване на високорискови наркотични субстанции на стойност 13 933.26 лева; за държане без съответно позволение в съучастничество и за разпространяване на прекурсори за производства на стойност 1439.20 лв. и за причиняване на лека телесна щета на полицейски орган, при осъществяване на службата му.

Подсъдимият следва да изтърпи общо 6 години отнемане от независимост “, откакто Софийският градски съд (СГС) му наложи общо наказване от 4 години „ отнемане от независимост “ за трите закононарушения и приведе в осъществяване друго наказване „ отнемане от независимост “, наложено на Димитър Вучев по присъда, постановена през 2010 година За Демби се носят митове в подземния свят още от 90-те години. Той е апетитен за дясна ръка на разстреляния в Аруба Поли Пантев, както и на починалите босове Константин Димитров – Самоковеца, и Антон Милтенов – Клюна.

Вучев оцелява при няколко опита за нападение против него. Той е един от главните очевидци по делото против наркоорганизацията „ Фирмата “ на Златомир Иванов – Баретата, приключило с неоправдателни присъди. Последно през 2016 година Демби бе арестуван за грабеж в холандския град Алкмар.

След тридневен арест бе пуснат и се прибира в родината. През септември 2018 година зад решетките попадна синът му Мигел Вучев. Младежът бе задържан, откакто ограбил 25 лева от таксиметров водач и отмъкнал таксито му. Димитър Вучев е татко на общо три деца, а със брачната половинка му са подсъдими по дело за опиати.

Източник: Уикенд
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР