Димитър Венчев - 34-годишен ентусиаст от Пазарджик, който живее в

...
Димитър Венчев - 34-годишен ентусиаст от Пазарджик, който живее в
Коментари Харесай

Човекът, който твори красотички от... цимент

Димитър Венчев - 34-годишен запалянко от Пазарджик, който живее в Пловдив, само че продава по света своите ръчно направени циментови плочки... Това е новият воин на поредицата ни с позитивни български истории " Малък бизнес, огромен триумф ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/орнаменто димитър.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 700 " />

" То беше вървене по тъгите – проби, неточности... Да осигуриш нужните принадлежности и матрици - правиш поръчки. Да се научиш, като постоянно няма от кое място да гледаш. "

Това споделя за началото на своя неповторим поминък Димитър. Признава - въпреки да се занимава много от дълго време, чак от 2016-2017 година може да се каже, че е построил " до някаква степен - въпреки и минимално - съществено произвеждане ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/цветни плочки орнаменто1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 700 " />

Любопитен факт е, че в България е единствен. По принцип увлечението по красиви циментови шарени плочки не е особено за нашата страна:

" Не е нещо, което аз съм го измислил, въпреки че действително всеки занаятчия по целия свят има собствен жанр и почерк. Много се прави в Испания, Мароко, даже в Турция има много производители.

Не са доста като цяло по света, само че има. "

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/цветни плочки орнаменто3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Продуктите за " рецептата " са цимент, пясък, разнообразни мрамори, бои и други съставки.

Красивите му плочки са от три пласта - първо се нанася цветният пласт. Цветовете базово са 5-6, само че се комбинират. Съчетано с опциите на другите матрици (всички Димитър си е създал ръчно - защото не се продават в магазина, б.а.), прави комбинациите на практика безбройни.

После следват поставка - от цимент и мрамор, и хубавичко основа, която е от същото, единствено че мраморът е на по-едри частици.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/цветни плочки орнаменто4.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 700 " />

Цветният пласт е 4-5 мм, което прави продуктите доста дърготрайни: една реституция под формата на шлайфане на най-горния пласт, и шарката е още веднъж свежа и жива, отбелязва младият занаятчия. Естествено за външни условия са супертрайни, употребяват се модерни висококачествени цименти и в допълнение импрегнант за отбрана.

Като гледаме процеса, си мислим, че това е бизнес за спокойни хора, които нямат нищо срещу да прекарват часове и даже дни, шарейки плочките.

Готовите, когато се втвърдят, се поставят във вода за 4-5 дни, с цел да узрее самият цимент. После се финишират на ръка, с цел да не останат и най-дребни дефекти.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/готова кухня.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 466 " /> Ето по какъв начин може да наподобява една подготвена кухня с продуктите му
Димитър признава, че това е духът на ориента, доста уважаван да вземем за пример в Мароко. В Испания всяка - в случай че не втора или трета, то пета къща е изпъстрена с такива цветни циментови квадратчета (а и освен - има и шестоъгълни).

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/шестоъгълни плочки.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 700 " />
Голямото не е на мода
Интересно е, че общоприетоо неговите плочки са 20х20 см. Има много поръчки даже за 10 на 10 см.

" Колкото е по-малко, е по-различно... Макар, че в този момент има мода на огромните гранитогреси - по 1-2 метра, това са напълно разнообразни стилове.

Клиентите, които харесват подобен жанр – малко ориентилски, не харесват модата " гранитогрес 2 метра ".

А приложението е безпределно - за вътрешни и външни пространства, даже за реставрации.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/готова баня.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 680 " height= " 453 " />

Цените, споделя, са изцяло рационални, съпоставено с конфекцията от керамични, теракотени, гранитогресни и други подготвени плочки на пазара.

" Направени с ръце от сърце ", това е мотото на Димитър и неговата компания " Орнаменто ".

Питаме го - от обич към плочките ли не е съумял да се ожени още. Смее се, че има сериозна другарка и на този стадий от живота му по този начин е ок.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/цветни плочки орнаменто5.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Ако желаете и вие да се обзаведете с ръчно направените красотички, можете да разгледате на " Орнаменто ", или моделите във или да се свържете на телефон: 0889368615. Фирмата има и шоурум в София.

---

Този материал е основан по плана „ Малък бизнес, огромен триумф “ на Клуб Z. Ако имате забавни хрумвания за предприемчиви притежатели, разрастващи дребен и междинен бизнес у нас, можете да ни ги изпратите на имейл (в Subject/Тема напишете „ Малък бизнес, огромен триумф “).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР