Димитър Телкийски няма нужда от представяне. Човек, който има съществен

...
Димитър Телкийски няма нужда от представяне. Човек, който има съществен
Коментари Харесай

Димитър Телкийски пред ТОПСПОРТ: Левски няма облик, непрестанно се повтарят стари грешки

Димитър Телкийски няма потребност от показване. Човек, който има значителен принос за актуалните триумфи на Левски и сигурно е обичан от цялата " синя " общественост. Дни преди подновяването на шампионата и часове преди сензационната разлъка на клуба с Асен Букарев, Мечо показа своето мнение към всички горещи тематики в столичния гранд.

Подобно и на мнозина други, Телкийски счита, сега на Левски липсва по този начин нужния образ. Според него тимът би трябвало да има една постоянна основа върху която да се надгражда, а не през шест месеца да се вършат куп безсмислени прехвърляния.

Бившият национал на България е на мнение, че мачовете за Купата против ЦСКА ще бъдат жизненоважни за Делио Роси и компания, защото вековниците нямат съвсем никакви шансове в битката за купата. А какво сподели още Мечо Телкийски, прочетете в специфичното му изявление за читателите на ТОПСПОРТ :

 Емил Ангелов-Бабангида пред ТОПСПОРТ: Духът на Левски не се е променял през годините
Емил Ангелов-Бабангида пред ТОПСПОРТ: Духът на Левски не се е променял през годините

" Вярвам в момчетата, селекцията ни е добра и ще се представим надалеч по-добре напролет "

Г-н Телкийски, наблюдавахте ли зимната подготовка на Левски? Успяхте ли да си изградите някакво мнение за тима?

- Набавям си информацията към тима от интернет пространството и вестниците. Интересувам се като почитател на Левски, естествено.

Как ще коментирате новите попълнения? Подобно на лятото и в този момент се направи една много огромна селекция...

- Лично мое мнение е, че първо би трябвало да се построи гръбнак на този тим и тогава вероятно да се прибавят нови попълнения. Лица, които хората да познават. Не всеки шест месеца да се сменят по 6 или 10 нови футболисти, което не е добре и за публиката, която върви по стадионите и следи тима. С толкоз доста хора, няма по какъв начин да изградиш образ за половин година.

 Снимка 293980

Притеснително ли е, че от ден на ден чужденци заемат съществена роля в Левски? Юношите се употребяват с лимитирано доверие или биват пращани да се обиграват по тимове от Втора лига..

- Явно и от школата не идва нищо, с цел да може да се залага на младите. Най-вероятно има някаква причина, с цел да се взимат единствено чужденци. Не съм толкоз във вътрешността в нещата, само че най-вероятно е това. Ако има някой кадър от школата, чака се 2-3-4 години да станат нещата, по-късно не се получава и може би по тази причина се взимат единствено чужденци. А какви са чужденците към този момент, е различен въпрос.

Явно и от школата не идва нищо, с цел да може да се залага на младите. Може би по тази причина се взимат единствено чужденци. ДЮШ на Левски би трябвало да действа като тези на Лудогорец и ЦСКА

Вие работихте за малко в ДЮШ на " Герена ". Смятате ли, че има някой гений, който скоро да заблести в първия отбор на Левски?

- Първо за мен, школата на Левски би трябвало да действа като тази на Лудогорец и ЦСКА. Не знам, школа на Левски, почитан тим, не може да си разрешава децата да заплащат някакви такси и да си купуват екипировки. То от най-дребните елементи се стартира, та да се свърши до това да няма качествени фрагменти и в първия тим.

 Снимка 339007

Делио Роси е подложен на критика от много хора. Според вас ще успее ли да се оправи уместно със задаващата се за него тежка футболна пролет?

- Да се надяваме. Вече познава тима. Направи подготовка. Вече е опознал и новите футболисти. Дано забележим едно положително лице на Левски.

 Добромир Жечев: Спас Русев изрично е зад Делио Роси, нека не остане отчаян
Жечев пред ТОПСПОРТ: Русев изрично е зад Роси, нека не остане отчаян

" Дано Букарев се оправи с отговорността, която носи "

Мачовете с ЦСКА за Купата на България ли се явяват като най-важните за сезона?

- Предвид това, че сме съвсем отвън битката за купата, единственият вероятен метод да спечелим нещо тази година е през Купата на България. Така, че очевидно мачовете с ЦСКА там в действителност се оказват жизненоважни. През последните години, откъм титли, нещата не са по никакъв начин добре.

 Христо Йовов за ТОПСПОРТ: През пролетта Делио Роси няма да има място за оправдания
Христо Йовов за ТОПСПОРТ: През пролетта Делио Роси няма да има място за оправдания

" Букарев има качествата и потенциала да успее в Левски, само че единствено това не е задоволително "

Като човек, който е печелил доста трофеи с Левски, носил и доста наслада на почитателите, какво се сбърка през всички тези години, че клубът да се озове в настоящето си извънредно незадоволително състояние?

- Най-вече това, че Левски няма образ. На всеки шест месеца или година, в клуба се повтарят остарели неточности. Не може да се построява тим и на всеки трансферен прозорец да взимаш по един куп нови футболисти. Няма по какъв начин! Тези хора, които играят вътре, им би трябвало време да се опознаят, да могат да се сработят и неща, все които няма по какъв начин да станат за 6 месеца. Левски би трябвало да има основа, гръбнак, върху който да стъпи и по-късно към този момент да надгражда. Виждате един Лудогорец. Доста години играят дружно, познават си и кътните зъби, по този начин да се каже. И те надграждат, само че с един-двама, най-много трима души, които да паснат на тима и към този момент построения жанр в него. А не ние да си търсим всеки шест месеца футболисти, пък дали ще паснат на стила, или не, никой не знае.

Левски би трябвало да има основа, гръбнак, върху който да стъпи и по-късно към този момент да надгражда. Не е значимо президентът да схваща от футбол, а просто да се обкръжи с верните хора.

Работел сте дружно с Тодор Батков, в този момент като гледате Спас Русев, имат ли някакви допирни точки двамата президенти?

- По времето на Батков, той даде цялата власт в ръцете на Наско Сираков. От своя страна, той заложи на Станимир Стоилов и оттова последваха триумфите. Виждате, че не е нужно президентът чак толкоз да схваща от футбол. Важно е просто да откри верните хора. Видяхте, Мъри и Наско правиха своята работа и се случиха тези най-паметните интервали в новата историята на Левски.

Пожелавам триумфи на Левски и цялото спортно-техническо управление. Дано върнат хората по стадиона и най-много да радват с играта си. Това, което демонстрира Левски с резултатите си 1:0 или 0:0, не радва никой. Хората желаят да гледат атакуващ футбол, и изключително в България, един тим, който мачка противниците.

 Снимка 339008
Източник:

Като за край, какво се случва към Вас? Поизгубихте се от медийното пространство през последните месеци...

- В момента съм незает. За последно бях в Оборищте (Панагюрище). Да се надяваме, че скоро ще се завърна във футбола. Имаше интерес към мен, 1-2 предложения, само че на този стадий избрах да изчакам още малко. Ще забележим, скоро време чакам да стартира.

 Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Резултатите от работата на Делио Роси в Левски ще дойдат през идващия сезон
Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Резултатите от работата на Делио Роси в Левски ще дойдат през идващия сезон

" Тимът би трябвало да насочи напъните си към спечелването на Купата на България "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР