Димитър Стоянович е историк, сценарист на множество игрални и документални

...
Димитър Стоянович е историк, сценарист на множество игрални и документални
Коментари Харесай

Дими Стоянович: Публиката е висока, колкото са високи и нейните медиатори

Димитър Стоянович е историк, сценарист на голям брой игрални и документални филми, и телевизионни сериали. Флиртът му с Българската национална телевизия стартира през далечната 1999 г, като от този момент до през днешния ден е създател на десетки телевизионни планове. От 2018 година е и водещ на предаването " Денят стартира с просвета " - през днешния ден " Култура. БГ ". Главен редактор е на известното списание " L`Europeo ".

- Г-н Стоянович, какво лято да чакат феновете на Българска национална телевизия?

 Аделина Радева: Интересува ме оцеляването на полезностите Виж още

- Не ми остава време да се занимавам с астрология, а пък единствено по този начин мога да дам стимулиран прогностичен отговор...От друга страна фенът на Българска национална телевизия е високопросветен жител на Европа и света, който съм уверен, че има високи условия към личния си избор на летни и телевизионни страсти.

- За втора поредна година форматът " Лято с Българска национална телевизия " събира пред дребния екран феновете на културата, изкуството и публично значимите събития. С какво ще ни изненадате в този момент?

- Един тричасов ефирен ефир крие безбройни изненади както за феновете, по този начин и за самите водещи - това мога да подсигурявам сигурно! В момента към нас кипи от всевъзможни събития и отсрочени планове, тъй че има доста тематики за всеки усет.

- Заедно с Александра Гюзелева - Шани водите " Култура.БГ " към този момент няколко години. Какво е най-ценното в диалога с гостите и какво търси публиката?

- Най-важното за мен е отстояване на висок усет в подбора на тематики, посетители и събития, защото публиката е висока, колкото са високи и нейните посредници. Нямам никакво подозрение, че същият принцип важи за Шани и останалите сътрудници в предаването.

 Снимка: Българска национална телевизия

- Къде е културата - през днешния ден, през лятото и в живота ни?

 Добрина Чешмеджиева: В публицистиката няма значение какво си съумял през вчерашния ден - през днешния ден всичко стартира изначало Виж още

- Предвидимият отговор е: на всички места. В отношението ни към заобикалящата среда, в хигиената ни - напълно не приказвам за телесните ѝ проявления (макар и това да е много важно), в любознанието. Естествено има известно разминаване сред стремежи и действителност, само че реагираме съгласно силите си.

- Някои фенове Ви дефинират като " културна енциклопедия ". Познанията и езикът Ви са впечатляващи и няма по какъв начин да не Ви попитаме - по какъв начин се поддържа това равнище?

- При Хашек имаше един воин в лудницата, който настояваше да го възприемат като 16-и том в някаква си енциклопедия, надлежно и да го подвържат уместно - уповавам се, че толкоз благите фенове имат нещо сходно поради, тъй като персонално аз изобщо нямам сходно самочувствие.

- Как си почива през лятото Димитър Стоянович?

- Както е тръгнало, санаториумът се обрисува като най-хубавата вероятност!

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР