Димитър Стоянов публикува част от факсимиле, от което личи, че

...
Димитър Стоянов публикува част от факсимиле, от което личи, че
Коментари Харесай

Главният секретар на президента показа документ за износ на оръжие към Украйна

Димитър Стоянов разгласява част от клише, от което проличава, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна

Президентският секретарДимитър Стоянов сподели част от документ, в който написа, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна. Той не прецизира за чие предписание става въпрос и дали извадката е от документ на Междуведомствена комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване, която е на послушание на министъра на стопанската система Корнелия Нинова. Само тази комисия има право да позволява експорта на артикули с двойна приложимост, написа.

Стоянов разгласява факсимилето, съпроводено с коментар.

"Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането откакто се предава от министър на шеф на кабинет ", написа основният секретар на президента Румен Радев.

Той не загатва дали засяга Корнелия Нинова и началника на кабинета й в икономическото министерство Калоян Методиев.

По-рано през днешния ден Димитър Стоянов разяснява в профила си във Facebook и думите на премиера Кирил Петков пред "Гардиън ", а точно, че в случай че президентът назначи длъжностен кабинет, той ще спре износа на оръжие за Украйна. Впоследствие се наложи министър Корнелия Нинова да опровергава думите на Петков, както и държавният пресцентър, който трансферира отговорността за конфуза към медиите, препредали изявлението на министър-председателя.

Скрийншот: Facebook

Днес и министърът на защитата Драгомир Заков съобщи пред БНР, че.

"Интервюто на премиера Кирил Петков пред "Гардиън " е доста показателно. Първо, министър председателят персонално призна, че България изнася оръжия за Украйна и в своето предпочитание да уцели президента Радев, той злепостави госпожа Нинова, която оглавява комисията за издаване на разрешителни за това оръжие ", написа Димитър Стоянов, а същия коментар денем направи самият Румен Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР