Димитър Шиндов – колекционерът, който търси, събира и излага картини

...
Димитър Шиндов – колекционерът, който търси, събира и излага картини
Коментари Харесай

Димитър Шиндов показва творчеството на Йоан Левиев



Димитър Шиндов – колекционерът, който търси, събира и излага картини на известни и не толкоз известни художници, сбирка, събирана с години, сподели огромна част от творчеството на Йоан Левиев в София.

„ Тази галерия е забавна с това, че са показани доста от плановете на Бузлуджа, които за жалост доста огромна част от тях са разрушени. При мен могат да бъдат видени работи от самия работен развой – от идейната рисунка до преди осъществяването на мозайката. Смятам, че идея би трябвало да има всеки. За мен идеята е това, че доста неща, основани от нашето потомство се основават, след което се разрушават – Бузлуджа е едно от тези места. Не знам дали е идея или приоритет – по този начин съм решил, по този начин съм направил “, сподели Шиндов в „ Хоризонт до обед “.

Историята с колекционирането за Шиндов стартира с един натюрморт, пренебрегнат на прозореца на една остаряла къща. Той описа по какъв начин всеки ден е минавал от там, опитвал се да се свърже с хората, на които е принадлежала, само че не е успявал.

„ Няколко месеца по-късно видях една стара жена, беше отворила прозореца. Казах й, че  съм харесал картината, само че тя отговори, че е изгнила. Оттам закупих първите акварели, които владея “, показа Шиндов.

В звуковия файл можете да чуете изявлението с него. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР