Димитър ПоповНапрежението между НАТО и Русия в последните месеци уплаши

...
Димитър ПоповНапрежението между НАТО и Русия в последните месеци уплаши
Коментари Харесай

Русия е Империя на злото, трябва ни световен полицай!

Димитър Попов

Напрежението сред НАТО и Русия в последните месеци уплаши доста хора, че е допустима нуклеарна война. Знам че и в България милиони следяха със свити сърца какво се случва сред Байдън и Путин. Пресмятаха километрите до Крим, умуваха по кое време ще паднат първите ракети у нас. Ситуацията им приличаше ту на Кубинската рецесия, ту на възхода на Хитлер. Мнозина с по-слаби нерви напряко изключиха тв приемниците.
Е, Русия нахлу в Украйна, войната там стартира и там ще приключи. Апокалиптичния сюжет няма да се сбъдне. Тази война не е края нито на Съединени американски щати и НАТО, нито на Русия, нито на планетата Земя. Путин, въпреки и на ръба на психическото си равновесие, не е изгубил здравия си разсъдък. Няма да нападне нито нас, нито друга страна от НАТО. И с цел да стане по-ясно, би трябвало да припомня предисторията на тази рецесия, която се разиграва пред очите ни.

Путин постоянно е именуван деспот, самовластник, император - все трофеи, които той несъмнено желае да има, само че които няма по какъв начин да придобие без

да възвърне империята от времената на Съюз на съветските социалистически републики

Предполагам, че го е схванал незабавно откакто стана президент. Бившите руски републики го схванаха по-късно. Някои от тях непринудено му целунаха ръка, други обаче, като Грузия и Украйна, потърсиха протекция в НАТО. С Грузия Путин се оправи елементарно. С Украйна обаче, която е освен най-голямата по територия и население, само че и със стратегически значимо място в Европа, той

удари на камък

Конкурентите от Съединени американски щати към този момент ги бяха изпреварили, контракта за безмитна търговия с Европейски Съюз беше на масата в Киев. След загубата на Литва, Латвия и Естония, не можем да загубим и Украйна, написа неговият идеолог Дугин. И Путин окупира Крим. Така отсрочи решението на казуса с няколко години и пресече опитите на Украйна да му се изплъзне напълно.
Златното време за Путин и неговите императорски упоритости пристигна с президентството на Тръмп. Той по някаква причина доста обичаше Путин. Толкова го обичаше, че беше подготвен да признае Крим за съветски и да разтури НАТО. Двете точки бяха първи в съветския дневен ред също. И в случай че Конгресът във Вашингтон не беше забранил на Тръмп да извади страната от НАТО, Путин щеше да стане император още преди 5 години.
Като схванаха за тайната обич на Тръмп, конгресмените подредиха президентът да не остава уединено с Путин. Любовта обаче не признава граници и двамата се срещнаха. Какво са си говорили към момента е загадка. От съветски източници се разбра, че Путин е изискал нормалното – стопроцентова съветска зона на въздействие в Украйна и евакуиране на НАТО от Литва, Латвия, Естония, Румъния и България. Тръмп е заречен, след това направи каквото можа индивида: не извърши решение на Конгреса за въоръжаване на Украйна с ракети;

докара НАТО до мозъчна гибел

Ако имаше втори мандат, щеше да направи доста повече, обаче той загуби изборите и по този начин приключи тяхната любов…
За разлика от „ гълъбите” Обама и Тръмп, идващият президент Джо Байдън се оказа „ ястреб”. Въпреки намеците за деменция, той е помнещ човек: не беше не запомнил Империята на злото и мераците на Путин да я възвърне. Затова го сподели ясно - Съюз на съветските социалистически републики няма да се върне на политическата карта, след което в Украйна дойдоха доста американци плюс 1500 тона оръжия за украинската войска.
И тогава Путин разбра, че няма да получи това, което желае с договаряне, та избра нова тактичност - войната. Така се роди ултиматумът му в края на предходната година - да му оставят Украйна и всички някогашни руски републики като изключителна съветска зона на влияние; НАТО да изтегли своите въоръжения и военни елементи от Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния и България, а последните да придобият статут на неутрални страни по образеца на Финландия. Номинално несъмнено, те да членуват в НАТО, само че на процедура да не разчитат напълно на американска протекция. Нещо като „ втора ръка” съдружници. Така нямало да им хрумне да атакуван Русия. И тъй като беше раздразнителен, споделил: или Байдън извършва тези условия, или ще направя чудото, дето никой още не го е виждал...Демек

нуклеарна война

Байдън с изключение на помнещ, излезе и човек с темперамент. Заплахите от война въобще не го стреснаха. Той даде обещание да изпрати още войски в Източна Европа, и то в страните, изредени в съветския ултиматум. НАТО е подготвен да отбрани всеки собствен член от експанзия, сподели Столтенберг. Неутрални членове на НАТО няма да има. Що се отнася до Украйна, защото тя не е член на алианса, няма да я защитим, в случай че някой я нападне, му споделил Байдън. Но ще наложим тежки наказания на агресора, а ти такива още не си виждал.
В Кремъл е имало известно двоумене, най-после императорът решил, че Украйна му се поставя като утешителна военна плячка и значи ще изпрати танковете в Киев.Така, нагледно казано, договарянията сред двамата приключили.
След тях събитията се развиха по известния метод - войната в Украйна към този момент е реалност, НАТО не се намесва, а икономическите наказания влизат в действие. Любителите на конспирациите може да помислят, че Съединени американски щати и Русия са създали договорка на гърба на Украйна, а глобите са проформа, тъй като няма да навредят на съветската стопанска система. Загадъчно ще ви подмятат също, че Газпромбанк не е в листата на глобените банки, а през нея вървят парите от продажбите на нефт и газ. Такива теории ги мислят в Кремъл за развлечение. Те в този момент имат право да се радват: откъсват още територии от съседите, свързват Крим с Русия по земя, смъкват държавното управление в Киев и поставят свое, а цената, която ще платят, стопански е напълно търпима.
Иначе знаят, че Русия ще издържи с огромните запаси от долари и злато, които е натрупала, единствено една година. След това глобите ще обиден доста браншове на стопанската система, в това число военния, и изключително галактическия. Но на кого му пука в този момент, нали побеждават в Украйна! Москва слага под надзор последната немирна провинция и

Путин става император

Той е талант, както споделя влюбеният в него Тръмп. Догодина отново ще направи някоя война, която да платят унизените американци с техните глупави наказания!
Така го схваща Тръмп, евентуално по този начин го схващат и в Кремъл. Обаче този път бъркат. Други закани се обрисуват на хоризонта и те са надалеч по неприятни за Русия и за нейния кандидат-император от икономическите наказания.
Първо, с помощта на украинската рецесия

Съединени американски щати си върнаха ролята на водеща международна мощ,

бореща се за мир, за самостоятелност на народите и за човешки права. Тази роля американците я бяха изгубили при Буш, Обама и Тръмп. Сега, поради рецесията в Украйна всички - и в Европа, и в Азия, и в Южна Америка, знаят какъв брой покрай заличаване е земята, когато диктатори като Путин размахват нуклеарни оръжия и атакуват своите съседи. Подкрепата за Съединени американски щати в тази борба е поддръжка за международния служител на реда, който пази улицата от бандити. Иначе казано –

Русия отново е империя на злото,

Съединени американски щати отново е отпред на положителните. Сега американците ще имат шанса да възродят Организация на обединените нации и другите интернационалните организации под своя патронаж. В някакъв смисъл американската надмощие, която Путин смяташе за прекъсната, се завръща още веднъж.
Второ, Байдън реанимира НАТО. Дори съвсем напусналата алианса Турция се завърна в съюза с подвита опашка, подготвена да блокира съветски бойни кораби на Босфора. Силно подвластната от съветски газ Германия към този момент е в лагера на твърдите съперници на Путин, а Франция изпрати войски до съветската граница. НАТО ще се разшири с двама нови членове - Финландия и Швеция, а това значи нови американски оръжия до съветската граница. И за похлупак – всички членове на алианса усилват военните си бюджети до 2% още тази година.
Така че този път цената за Русия ще е хем икономическа, хем политическа. Икономическата ще я платят руснаците с недостиг, само че те на апетит са привикнали. Политическата цена обаче ще я заплаща императорът, и както става постоянно в Русия, тя ще има екзистенциално-летални измерения...

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР