Димитър ПоповНаблюдавам спешната енергичност на българските политици напоследък и не

...
Димитър ПоповНаблюдавам спешната енергичност на българските политици напоследък и не
Коментари Харесай

Стои ли конспирация зад новото правителство?

Димитър Попов

Наблюдавам незабавната активност на българските политици в последно време и не преустановявам да се учудвам от тяхната дарба да правят потребни неща единствено когато някой

Голям брат им опъне ушите

Както и да е – за последните два месеца свършиха голяма работа в интерес на страната. Споразумяха се за държавно управление да вземем за пример. И то откакто 2 години чертаеха червени линии, кълняха се да режат ръце и крайници, в случай че някой се здрависа с врага, и не даваха и дума да се издума за коалиция, тъй като била мръсна дума.
Вижте ГЕРБ – години отказваха да дадат главата на Иван Гешев и се оправдаваха, че правосъдната система е самостоятелна от тях и от Борисов персонално. После, единствено за няколко седмици, уволниха стремително основния прокурор, макар всичките задръжки в конституцията, и макар досегашните заклинания, че над него бил единствено Господ. Дори Делян Пеевски отхвърли да му бъде настойник, а Движение за права и свободи публично поддържа уволнението на Гешев с претекста, че те по принцип най-вече тачат правосъдната промяна.

Политическа партия година и половина повтарят като сомнамбули, че в никакъв случай няма да се договорят с ГЕРБ, няма да създадат коалиция с тях и Движение за права и свободи, че Борисов би трябвало да е в пандиза и прочие. Само за седмица сомнамбулизма им изчезна и стремително се събраха с врага, като съгласуваха с Борисов даже министъра на вътрешните работи, който трябваше да го арестува по някое време.
Абсолютен катарзис претърпяха и от Демократична България. След маневрите пред вилата на Доган в Росенец, те ненадейно желаеха

парламентарен вземане-даване с Движение за права и свободи,

а самия Пеевски се оказа юридическото величие, което ще им предложи конституционните промени. И не стига това, ами отново той гласоподава в Народното събрание за тяхното държавно управление.
Обрати, обрати…
Сега, откакто 2 години оставиха Румен Радев да ръководи без парламент и сложиха на риск парламентарната система, демокрацията и геополитическата ориентировка на страната, политиците заедно вършат незабавен противоположен завой. Парламентът проработи на цялостни обороти, държавното управление към този момент уволнява фрагментите на президента – шефката на Гранична полиция, шефовете на Национална агенция за приходите и Агенция Митници, шефове в Министерство на вътрешните работи, даже към този момент разискват новите хора в специфичните служби. И за смут на русофилите смениха концепцията на Радев за Украйна. България непринудено и сама се включи в европейския клуб против Русия, военния министър даде обещание незабавно муниции за украинската войска, а външният министър най-накрая внезапно осъди унизителното държание на Митрофанова, която горчиво съжалява, че златното за нея време на Радев е отминало.

Дори зад кулисите стана нещо удивително – враждуващите от 2 години олигархични групировки незабавно си подали ръка по изборите! Символично, несъмнено, като гаранция за бъдещата коалиция, с която те няма да имат нищо общо... Например се приказва, че Борисов, с деликатното посредничеството на А. П. – Тр., се е споразумял с А.Д. и Д.П., а след това с В.Б., И.П. и Цв. В., за по-сговорчиво държание на подопечните им политици към ГЕРБ и Движение за права и свободи. В подмяна е предложил главата на Иван Гешев на тепсия. Естествено е при съглашения зад кулисите да има и жертви, това си го знаем от дълго време. Предложението е било признато, Гешев към този момент го няма, новия основен прокурор, който още не познаваме, несъмнено намига към Дубай и Белград.
Та като подредим всички тези незабавни събития в последните 2 месеца, би трябвало да си зададем въпроса - какво се случи, че да направи допустимо това

превръщане на дълбоката страна в вярната посока

Още първоначално го обясних просто и наивно с термина „ Голям брат ”. Сега ще го поясня съответно – смени се един дипломат в София и всичко си пристигна на мястото!
Това е доктрина на конспирацията, евентуално не съм прав, просто допускам поради разбора, че е допустимо в България политиците да „ робуват ” на посланици. То не може да е правилно, несъмнено. Допускам го като теоретично събитие, а и тъй като не виждам друго в последно време, което да ми изясни незабавното групиране по върховете на властта. Но несъмнено е допустимо всички политици заедно, внезапно да са прочели върху Народното събрание, че Съединението прави силата, и да са си споделили в един глас: А бе, ние за какво не вземем да спасим Родината най-сетне? И това позволявам да е станало, естествено.
Иначе, като приказваме за посланици, има и различен, закрепостен, който, отново теоретично го позволявам, някои политици назовават „ огромната сестра ”. Когато тя кихне, те да вземем за пример незабавно излизат по улиците, атакуват кина и кафенета, обличат черни ризи в стила на ранните фашистки изстъпления в Германия, и хукват да се снимат в посолството за доказателство, че са изпълнили поръчаното, или по –скоро към този момент заплатеното. Разбира се, допустимо е техните извращения да нямат нищо общо с банкови преводи от Изток. Може би се борят за толкоз самостоятелна България, че от нея напълно нищо да не зависи. Но това ще го разберем когато специфичните служби се занимаят по обширно с Копейкин и сие, сега единствено конспирираме, по този начин да се каже.

Та на тематиката – какво в случай че актуалната коалиция я изискуем на някой дипломат? Ще кажете – не е огромна изненада! Нашите политици имат естествена податливост да си търсят Голям Батко, който да им даде лист със задания и да им опъва ухото, до момента в който не ги изпълнят.
Прави сте. Може и по този начин да се пояснява, обаче дайте да не виним единствено политиците. Я вижте какво представляваме ние, гласоподавателите, които ги избираме към този момент пет пъти в последните години!
Поискахме ли ние те да пазят независимостта и суверенитета на страната? Дадохме ли им мандат да създадат постоянно държавно управление? Не, изрично не! Разделихме се на наши и ваши, сбихме се, наплюхме се, към този момент две години се мерим с камъни едни други и се кълнем във безконечна ненавист, като две племена, които по- скоро ще унищожат своите, само че няма да позволен непознати в своя периметър.
Е по какъв начин с такова държание ще ги задължим да ни ръководят в коалиция?
Нещата са елементарни - когато на народа не му пука кой ще ръководи личната му страна, ще се откри някой извън, на който да му пука. Днешния свят е отворен свят, няма граници, не търпи геополитически вакуум и не търпи страни, обхванати от вътрешни безредици, разделяне, ненавист и цивилен войни. Такива страни ги вземат на ръчно ръководство извън. Спомнете си 1997 година – нашите ни обраха до просешка сопа, избавиха ни от МВФ, като им нахлузиха валутен ръб и стеснен надзор върху държавните финанси. Та и в този момент

вървим по старите пътеки, единствено че по време на война…

За благополучие обаче членуваме в съюзи, които не позволяват техен член, в припадък на безумство, самичък да се наниже на вражеския щик. Винаги ще има съдружник, който да го спре в точния момент, и това е добре, мен в случай че питате.
В този смисъл ние имаме шанс, че смениха въпросния дипломат в София напълно в точния момент. И това не е изненада, тъй като всичките ни ясновидци от дълго време настояват, че сме нация с огромен шанс!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР