Димитър Писков, признат за даровит поет в Дома за възрастни

...
Димитър Писков, признат за даровит поет в Дома за възрастни
Коментари Харесай

91-годишен поет от Старческия дом се писа за прадядо на кмет

Димитър Писков, приет за талантлив стихотворец в Дома за възрастни хора „ Св. Василий” на Коматевско шосе, показа, че е от знатния жанр на кмета на регион „ Централен” Георги Стаменов.

91-годишният мъж гласоподава един от първите и не се затрудни с машината за разлика от други жители на заведението.



Достолепният гласоподавател, запазил свежарски тип даже и на тази почитаема възраст, описа, че е прародител на Стаменов. По-късно се разбра, че в действителност е прародител, само че на кметската брачна половинка. Кметът на " Централен " удостовери, че възрастният човек написа стихове.

Димитър Писков обаче е горделив, че въпреки и косвено, се е сродил с индивида от властта. На респект е в Дома. За неговото творчество е обособен ъгъл на първия етаж. Ксерокопираните стихотворения са разлепени на таблото, с цел да може всички жители, които се придвижат, да ги прочетат.



Писков и приятелите му, измежду които има и художник, с откровена наслада ръкопляскаха на дамата, която дълго време се мъчи, до момента в който най-сетне съумя да пусне двете бюлетини. Секцията за възрастните хора беше оборудвана с две машини, само че все пак пред вратите се образува опашка, както и на множеството места в Пловдив.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР