Димитър Николов: Аз поех този риск, за да спестя бюрокрацията

...
Димитър Николов: Аз поех този риск, за да спестя бюрокрацията
Коментари Харесай

Стана ясно защо голяма част от жителите на „Меден рудник“ останаха без обещаните нови климатици

Димитър Николов: Аз поех този риск, с цел да спестя бюрокрацията и повторното кандидатстване на жителите

Стана ясна повода, заради която доста бургазлии останаха без обещаните им екологични отоплителни уреди , които трябваше да заменят старите им печки с дърва и въглища, които замърсяват околната среда.

Искра.бг напомня, че от запитване на общинските съветници Христина Хаджиатанасова и арх. Дилян Георгиев стана ясно, че в ж.к. “Меден рудник “ са утвърдени огромна част от жителите, подали документи, които са подписани и Договори с Община Бургас. Към сегашния миг, макар уверението на чиновници на Общината, че това ще бъде сторено до края на предходната година

По време на последното съвещание на Общински съвет-Бургас заместник-кметът по стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата Весна Балтина отговори, че все още на територията на града има инсталирани 3633 броя климатици , 350 уреди с пелети, от които 70% са с построени съоръжения.

„ Надяваме се, че ще обхванем още повече семейства и ще обхванем и съставните селища, освен територията на град Бургас, с цел да може в края на програмния интервал 2027 година да се поздравим с едни трайни индикатори за усъвършенстване на атмосферния въздух “. 

Тя добави, че през последните години резултатите, които дават всички тези планове, са забележими и в града към този момент няма превишение на дневните правила за фини прахови частици

По тематиката се изрече и кметът Димитър Николов , който удостовери, че самият той е получил доста сходни тъжби и изясни каква е повода да се стигне до тях. По думите му това е било направено за да се спести администрация и неудобството на хората да аплайват наново по същата стратегия, в случай че бъдат отхвърлени. 

„ Аз поех риска, с цел да може претендентите да не получат отказ по смисъла на програмата, защото оттова нататък нищо нямаше да се случи. Обяснихме им, че имат късмет за идната стратегия, тъй като знаехме, че тя се приготвя. Това бе направено за да им спестим непотребна администрация. Направихме най-голямата осведомителна акция и по тази причина триумфът е толкоз огромен. Това е решение, което ние го взехме и плодовете носят резултат “. 

Той напомни, че парите не се дават от Община Бургас, а по европейско финансиране с тежко административно утвърждение.

Бургазлия: Кола се обърна поради голяма дупка на пътя сред „ Горно Езерово “ и „ Меден рудник “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР