Димитър Манолов от КТ Подкрепа коментира заявката за съкращение на

...
Димитър Манолов от КТ Подкрепа коментира заявката за съкращение на
Коментари Харесай

Синдикалист: Съкращенията на администрация трябва да отворят място за новата клиентела

Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " разяснява поръчката за редуциране на 30 000 служители, направена от единия водач на Политическа партия Асен Василев.

" Тези неща се вършат с три цели. Първата е, с цел да се освободи място новата клиентела. На второ място, може да се допусна, че някои действия, които се правят от лица в администрацията, да бъдат аутсорснати, да вземем за пример счетоводни услуги. Третата цел е да бъде нахранена тълпата ", съобщи Димитър Манолов в студиото на NOVA.

" Как ще съкратим администрацията като се откриват нови министерства? ", попита той риторично.

" Нека да кажем, че в случай че те съкратят с 30% от работещите в организациите, те безусловно би трябвало да ги закрият ", добави Манолов.

Според Красимир Дачев, който също бе участник в полемиката, съкращаването на държавната администрация е належащо и не може да се отсрочва.

" Чиновникът лимитира качеството на услугата. Премахването на гишето ще отстрани корупцията. Намаляването на броя ще усили заплатата на останалите. Ще намалеят и лицензионните и разрешителни решими. Така се събират най-ефективно налози и такси ", разяснява представителят на работодателите.

По думите на Димитър Манолов не би трябвало да се мисли за систематизиран облик за държавния чиновник.

 Синдикатите оповестиха протестна подготвеност поради замислените шокови съкращения Виж още

" За това, което приказва господин Дачев, и аз се подписвам под него. Има обаче хора, които работят на терен и те няма по какъв начин да бъдат сменени ".

" Нали сте сигурен, че няма да изчезнат партийните синекури. Там се поставят едни комфортни хора. Този диалог стартира с вадене на лист на държавната администрация ", добави синдикалистът.

Дачев беше безапелационен, че с цел да бъде продуктът по-добър, би трябвало " да се махнат хора ".

" Една от задачите е да бъде сменена партийната клиентела. Разказът постоянно е бил подобен, какъвто е в този момент ", заключи пък Димитър Манолов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР