Димитър Любенов, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София,

...
Димитър Любенов, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София,
Коментари Харесай

Приятел на пострадалия в катастрофата на Околовръстното: Любенов е опитал да избяга


Димитър Любенов, предизвикал тежката злополука на Околовръстното шосе в София, остава за непрекъснато в ареста.

Съдът не почете молбата на юриста му по-лека мярка за неотклонение - “домашен арест ”.

Експертизата е открила, че Любенов е карал със 195 км в час, което значи със 115 км над позволените 80 км в час.

В съда Димитър Любенов призна, че е отговорен за злополуката, само че отхвърли изказванията, че е карал след приложимост на опиати. Той съобщи, че даже опитал да помогне на потърпевшите.

В кръвната проба на Любенов бе намерено съществуване на кокаин и алкохол.

“Престъплението е осъществено с предумисъл, точно допускам подобен. Поради което ще бъде прецизирано обвиняване по член 342, за което се планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 година ”, сподели прокурор Александър Лозанов.

При злополуката почина френски жител. В болница остават двамата ранени след злополуката - 62-годишна френска гражданка и 46-годишен мъж, притежател на хотел в Банско, който решил да закара чужденците на летището след почивката им.

Задържаният за злополуката Димитър Любенов опитал да избяга, сподели пред bTV Радослав, един от най-близките му другари на потърпевшия мъж.

“Видях го за не повече от 2-3 минути. Единственото, което е видял е секунда преди удара едни фарове в страничните огледала и след това е ясно какво е станало. Търкаляне, въртене стотици метри. Поведението на лидера е било надменно. Казал му е, че си потегля, безусловно ”, описа Радослав.

Той изясни, че приятелят му е споделил, че Любенов го е попитал по какъв начин е, а по-късно е декларирал, че си потегля.

Потърсихме и брачната половинка на Димитър Любенов. По телефона сподели, че когато пиел постоянно си поръчвал “Дринк енд драйв ”.

“Винаги, даже и в оня ден си е поръчал ”, сподели тя.

Жената отхвърли да разяснява предходните 29 нарушавания на Любенов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР