Димитър Кузманов започна участието си на Чалънджъра в Роан по

...
Димитър Кузманов започна участието си на Чалънджъра в Роан по
Коментари Харесай

Кузманов елиминира световния №79 Раду Албот в Роан


Димитър Кузманов стартира присъединяване си на Чалънджъра в Роан по допустимо най-хубавия метод – с триумф над топ поставения Раду Албот. Втората ни ракета отстрани международния №79 с 6-3 6-4 и се класира за втори кръг.

Мико трябваше да избавя брейкбол в откриващия гейм на дуела, само че още през цялото време бе рисков в подаванията на съперника си. Записа ранен пробив и поведе с 3-0, след което имаше и два шанса да усили преимуществото си.

Румънецът отвърна при 2-4, само че рибрейк върна контрола в ръцете на Кузманов и този път той не го изпусна повече – сервис гейм на 0 означаваше и сет в негова изгода.

Втората част стартира също толкоз динамично. Албот избави три брейкбол в маратонски първи гейм, само че при четвъртия се пречупи и изостана с 0-1. Димитър трябваше да обръща от 15-40, с цел да затвърди задатъка си, само че го стори и още веднъж можеше да се радва на ранно преимущество.

Българинът не съумя да материализира преднина от 15-40 при 3-1, само че го стори гейм по-късно, пробивайки съперника си за повторно. Топ поставеният понижи разликата и избави три следващи мачбола при 4-5, само че по този начин и не съумя да изравни резултата в сета.

С този триумф Кузманов се класира за втори кръг, където е доста евентуално да забележим българско дерби против Адриан Андреев. Третата ни ракета стартира против младия представител на домакините Артур Филс, който взе участие с „ уайлд кард “.

Жребият бе тежък за Александър Лазаров – откакто преодоля квалификациите, той попадна на допустимо най-неприятното място в главната скица – против втория подложен Юго Гастон, който се намира под №132 в света.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР