Димитър Кузманов вече не е част от Управителния съвет на

...
Димитър Кузманов вече не е част от Управителния съвет на
Коментари Харесай

Кузманов: Ръководителите на тениса не милеят за развитието му

Димитър Кузманов към този момент не е част от Управителния съвет на БФ по тенис. В понеделник той разгласи това в намерено писмо до обществеността.

" Чувствам се добре. Въпреки че не стартира по най положителния метод годината съм положителен, тъй като играта ми се развива добре. Мачовете, които изгубих, бяха от солидни противници и всички, които изгубих, бяха в 3 сета. Ще остана толерантен и позитивен и ще изчаквам моя миг, който съм сигурен ще пристигна тази година. Дай Боже всичко, в случай че е наред и съм жив и здрав, тази година ще играя доста шампионати. След този във Франция се прибирам. Имаме лагер на националния тим в Бургас и мачове от шампионата за " Купа Дейвис " против тима на Босна. Веднага след тази среща отпътувам за Нотингам. След това за Глазгоу и две седмици в Тенерифе т.е. още 4 -5 седмици са изцяло заети. Общо взето това е програмата ми за един месец ", показа особено за БНР Димитър Кузманов. 



" Много се веселя, че мачовете за " Купа Дейвис " ще се играят в Бургас, тъй като аз постоянно съм бил последовател на това националния тим да не играе единствено в София или в Пловдив, както се случва в множеството пъти. Много съм благополучен, че може да играем в Бургас. обичан мой град. Така там хората и феновете на тениса и на спорта ще могат да ни поддържат и да видят тенис от високо равнище ", добави пловдивчанинът и обясни обстановката към Българската федерация по тенис и обстоятелството, че към този момент не е член на УС.



" Физически нямах опция да участвам на общото заседание, само че даже и да имах тази опция, аз нямаше да участвам, тъй като аз не заставам зад избрана кандидатура или за избрани хора. Аз съм там само и единствено с цел да оказвам помощ с каквото мога, да допринеса за развиването на българския тенис. За жал разбрах новината, че не съм част от управителния съвет от хора, които ми се обадиха, хора странични от федерацията. Не мога да кажа, че това ме ядоса, тъй като аз нямах и планове да не преставам присъединяване си в ръководства съвет. За две години в него натрупах много опит, видях по какъв начин се случват доста неща. Опитах с доста старания да направя някакви промени, които се случват извънредно мъчно, за жал. И видях, че с този екип от хора, които не милеят за развиването на тениса в България, просто е мъчно да се промени каквото и да е било ".

" Половината хора, които са в управителния съвет освен че не са се занимавали с тенис, а те просто участват в УС. И аз по тази причина постоянно съм казвал, че няма значение дали си практикувал дадения тип спорт или не, значимото е дали милееш за това нещо, дали искаш в действителност то да се развива и дали го приемаш като работа, отговорност и обвързване, а не просто като нещо, което ти седи във визитката. или в CV-то. Спортът самичък си демонстрира дали се развива или не, предвид на материалната база, състезатели и така нататък

В момента има Националния тенис център, само че нито един народен играч от която и да е гарнитура на нашия спорт не се приготвя там, което значи че или изискванията не са положителни, или не се дават условия. Ние нямаме зала, в която националният тим да организира тренировки. Една от аргументите, заради които ще играем мача си за " Купа Дейвис " в Бургас е, че залите в София са заети. Това са фактори, които няма по какъв начин да останат незабелязани. Това са нещата, за които аз съм се борил през годините, имал съм и срещи, които не са били обявявани, персонални срещи с тогавашните министри на спорта, за което в действителност им благодаря. Защото самата федерация не можеше да си уговори среща с министъра на спорта тогава, трябваше аз персонално да се срещам с него и да повеждам диалози. Затова споделих, че и нямам предпочитание да влизам в нов 4-годишен мандат или изобщо да бъда асоцииран с тези хора, тъй като не може да се наложат нови практики и нов модел на ръководство и тенисът ни да върви към положително. Ще забележим след 4 години какво е направено от ръководителите на федерацията, какви са разноските, какви са бюджетите, какви са триумфите. То единствено ще си покаже ", приключи Кузманов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР