Димитър Кузманов в хода на миналата седмица изигра най-добрия си

...
Димитър Кузманов в хода на миналата седмица изигра най-добрия си
Коментари Харесай

След 6 спасени мачбола и над 3 часа битка: Кузманов се пребори за победа на старта в Бенгалуру

Димитър Кузманов в хода на предходната седмица изигра най-хубавия си шампионат за 2023-та към този миг, откакто доближи четвъртфиналната фаза на Чаланджъра в Бенгалуру и със извоюваните позиции за международната класация към този момент се намира в непосредствена непосредственост до завръщане в топ 200. През днешния ден пък Мико откри присъединяване си на конкуренцията от същата категория в Пуна, която би трябвало да постави завършек на индийската случка за третата ни ракета, като на старта в надпреварата българинът се изправи против привидно скромен съперник в лицето на квалификанта и международен номер 535 Макото Очи, само че трябваше да се бори до последно за успеха си, която заслужи след шест избавени мачбола и над 3-часова борба на корта - 5:7 7:6(1) 6:2.

 По този метод родният ни представител се класира за втория кръг в надпреварата и ще срещне един всред Саси Кумар Мукунд и третия подложен Макс Пърсел, който се намира в серия от 10 следващи победи.

Още през цялото време на дуела пловдивчанинът опитваше да притиска левичаря, като пласира топката наоколо до главната линия, което донесе своите дивиденти и скоро нашенецът доближи брейкбол. Японецът обаче не се трогна и отрази заплахата, но Кузманов продължи да работи все по този начин интензивно на ретур и от привидно безнадеждна обстановка при 40:0 обърна подаването на японеца в осмия гейм, с което си заслужи правото да сервира за спечелването на дебютната част.

В този миг Очи, притиснат до стената, заигра на върха на качествата си, като в нападателен проект продуцираше голям брой печеливши комбинации, които доведоха до рибрейк, само че скоропостижно на собствен ред Мико разполагаше с два сетбола при идния момент на начален удар за левичаря. Именно представянето в най-важните точки от сета се трансформира в определящо за неговия краен излаз, като международният номер 535 остана доста по-хладнокръвен по отношение на родния ни представител и със серия от четири следващи гейма на сметката си направи първата крачка към успеха.

С настъпването на втората част българинът опита да промени образа на играта си и стана по-агресивен с ударите си, само че с това си деяние повиши и риска от неточности, които в даден момент заваляха безспирно от ракетата му и той инкасира пробив. Ответната реакция на международния номер 204 беше добра и той разполагаше с опция за рибрейк, само че до подобен не се стигна и след това българинът трябваше на личен сервис да се бори за оставането си мача. 

Останал на точка от провалянето, Кузманов засвидетелства борбения си темперамент и в гейм с дълготрайност от близо 15 минути избави цели шест мачбола, с което закупи сериозен подтик в представянето си за сметка на очевидно обезверения японец. Това докара до цялостна замяна на функциите на корта и Мико към този момент доминираше по всички индикатори, като показва уменията си в офанзива и с поредност от завършващи комбинации върна пасива си от пробив, с цел да провокира изиграването на тайбрек, в който беше безукорен от първата до последната точка и изравни резултата в обособените сетове.

Всичко това даде сериозна убеденост на родния ни представител, който към този момент имаш цялостен надзор над обстановката на корта и можехме ясно да забележим по-голямата му класа по отношение на неговия противник. Сервисът на азиатеца все по-често ставаше лесна плячка за ретурите на пловдивчанина, чийто нападателен метод го води до пробив за преднина от 3:2 и оттова насетне за него нямаше проблеми да довърши един от най-впечатляващите си обрати.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР