Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира по тенис

...
Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Кузманов се класира на полуфинал в Познан

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на шампионата по тенис от сериите " Чалънджър " на червени кортове в Познан (Полша) с награден фонд 67 960 евро.

Националът на България победи №4 в схемата и № 109 в международната класация Чун Шин Цън от Тайван с 6-4, 6-2. Срещата продължи 98 минути.

Това е трета поредна победа за Кузманов на шампионата без да загуби сет. Преди това той отстрани №151 в света и №7 в схемата Уго Грение от Франция и Олексий Крутих от Украйна. За място на финала Мико ще играе против №1 в схемата и № 68 в света Артур Риндеркнек (Франция). С триумфа си Мико проработи 33 точки за международната класация.

Кузманов стартира неприятно мача против Чун Шин Цън и изостана с 0-3. Мико обаче завоюва шест от идващите седем гейма, а с това и сета с 6-4. Във втората част Кузманов завоюва четири следващи гейма от 2-2 до 6-2.

В различен мач от деня Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха за финала на двойки на шампионата на червени кортове в Будва (Черна гора) с награден фонд 15 хиляди $.

Българите победиха победиха на полуфиналите поставените под номер 4 швейцарци Луроа Мартинес и Дамиен Венгер с 6:1, 7:5. Донев се стреми към първа купа при дуетите в сериите " Фючърс " на Световната федерация ITF, до момента в който Иванов има един трофей през юни 2019 година в Сетубал (Португалия).

По-рано през днешния ден Симон Антони Иванов се класира и за полуфиналите на снигъл. Иванов отстрани поставения под номер 3 в схемата Тристан Скулкейт (Австралия) с 6:4, 4:6, 6:4. Така той си обезпечи 4 точки за международната класация и 753 $. За място на финала той ще играе против втория в схемата Хумоюн Султанов (Узбекистан), който през днешния ден в профил на четвъртфиналите Габриел Донев с 6:3, 6:2.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР