Димитър Кузманов отпадна на старта на турнира в Бендиго след

...
Димитър Кузманов отпадна на старта на турнира в Бендиго след
Коментари Харесай

Димитър Кузманов със загуба в първия си мач за новата година

Димитър Кузманов отпадна на старта на шампионата в Бендиго след проваляне с 6:7(7), 4:6 от международния №209 Факундо Мена. Аржентинецът позволи много куриозни неточности при някои от най-важните за него точки, само че втората ни ракета не съумя да се възползва от това и стартира новата година със загуба.

Първият сет бе изцяло равносилен, като и двамата съперници бяха доста безапелационни при подаванията си. Единственият брейкпойнт се откри пред Мена при 1:1, само че Кузманов съумя да избегне заплахата. В последвалия тайбрек аржентинецът поведе с 3:0, след което стигна до два следващи сетбола.
 Димитър Кузманов: Изключително благополучен съм от постигнатото през тази година
Димитър Кузманов: Изключително благополучен съм от постигнатото през тази година

Всеки мечтае да стигне до " Големия шлем ", споделя той

Те обаче бяха отразени от втората ни ракета, който след това осуети още един късмет на съперника си да завърши сета. Мена обаче продължи да владее самодейността и съумя да осъществя четвъртия си сетпойнт, надделявайки със 7:6(7) в първата част.

Кузманов пропусна два брейкпойнта в откриващия гейм, само че по-късно съумя да осъществя първия пробив в мача и реализира поврат за 3:1. Впоследствие обаче Мена увеличи доста качеството на сервиса си и стартира да затруднява от ден на ден българския тенисист.

Това разреши на международния №209 да върне пробива и още веднъж да излезе напред в резултата, преди Кузманов да прекъсне серията му и да възвърне равенството при 4:4.

Мена обаче още веднъж поведе и стигна до два следващи мачпойнта. Първият бе пропуснат, откакто аржентинецът изпрати в мрежата едно привидно елементарно воле, само че при идващото разиграване Кузманов позволи неточност при бекхенд и по този начин дуелът завърши при 7:6(7), 6:4 в интерес на южноамериканеца.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР