Димитър Кузманов остана на един сет разстояние от това да

...
Димитър Кузманов остана на един сет разстояние от това да
Коментари Харесай

Втората Чаланджър ще почака: 2 точки разделиха Кузманов от зрелищен обрат и трофея в Братислава

Димитър Кузманов остана на един сет разстояние от това да ознаменува страхотната си седмица на шампионата в Братислава, печелейки втората Чаланджър купа в кариерата си, само че в последна сметка отстъпи в мача за оценката. Българинът дирижираше напълно протичащото се на корта в първата фаза на дуела, но последователно с течение на времето изгуби изцяло самодейността и квалификантът Виталий Сачко се възползва по ослепителен метод от получения късмет, с цел да сътвори цялостен поврат над родния ни представител, с което завоюва дебютния си трофей от сходен диаметър - 2:6 6:2 7:6(2). Въпреки днешното проваляне, то позитиви за Мико след отличното му показване в словашката столица не липсват и при утрешното възобновяване на международната класация той ще се завърне назад в топ 200, с което ще задмине Адриан Андреев, подновявайки статута си на втора ракета за страната ни.

На старта на конфликта Сачко подхождаше извънредно нападателно, с което неколкократно пречупи отбраната на родния ни представител и след страховит уинър по правата даже доближи до брейкбол, но по-високоранкираният тенисист не трепна и посредством директна точка от сервис предотврати заплахата в дебютното си подаване. Впоследствие придобият подтик от стореното изигра своята основна роля за пловдивчанина, който приключи поредно със забележителна хладнокръвност акциите си в нападателен проект, с цел да пробие, само че идният му гейм ни даде купища неточности от неговата ракета и той инкасира рибрейк на нула.

Мико обаче не позволи по този начин елементарно да бъде грохнал и продължи да търси дълбочина с ударите си от двете страни на корта, като при всяка комфортна опция самобитно натискаше спусъка от своя форхенд, с цел да нанесе печелившо отиграване, посредством което стремително възобнови водачеството си в резултата и затвърди своя задатък - 4:1. Оттам насетне международният номер 266 усети, че ще му се наложи да играе на ръба на риска, с цел да бъде сполучлив в размените от главната линия, като стори нужното и си обезпечи два брейкбола за изтриване на пасива си, само че българинът резервира нужното хладнокръвие и отстоя подаването си, при което незабавно подвигна оборотите на ретур и за трети път отмъкна гейма на противника си, записвайки по този метод сета на сметката си.

На старта на втората част родният ни представител продължи да следва прецизно тактическия си план да е нападателен при по-плитките топки на противника, като привидно дирижираше протичащото се на корта, но серия от неточности в третия гейм и позволен поврат от 40:0 се оказаха прекомерно решаващи за Мико, който инкасира мъчителен пробив. Впоследствие третата ни ракета стремително се активизира и доближи до цели четири точки за рибрейк, само че откакто не съумя да оползотвори нито една от тях, то украинецът се въодушеви в допълнение и затвърди преимуществото си в резултата, което скоропостижно даже дублира, с цел да възвърне равенството в обособените сетове.

В началните минути от решителната трета част ясно си пролича, че нашенецът изпитва физически дискомфорт в региона на левия си крайник, който го ограничаваше в напредването му по корта и за квалификантът се оказа лесна задача да осъществя ранен пробив, като беше напът даже да удвои задатъка си, само че българинът показва воля и темперамент, с цел да отрази два брейкбола, удържайки подаването си. Мигновено пловдивчанинът се възползва от правото си да вземе медицински таймаут и след извършената намеса с физиотерапевта образно усъвършенства положението си, най-много физически, което способства за това още веднъж да заиграе на върха на качествата си и на бърза ръка с поредност от печеливши комбинации третата ни ракета заличи изоставането си.

Серията на Мико продължи с цялостна мощ и по-късно, като той още веднъж се снабди с самодейността на корта и имаше удоволствието да задава темпото в размените от главната линия, където се усещаше до дъно убеден в играта си, достигайки до два брейкбола и беше на точка разстояние от това да поведе с 4:2, само че в последна сметка Сачко впечатли с чудесно сервиране напрегнат и оцеля. С това си деяние украинецът съумя на собствен ред да се снабди с психическото преимущество в дуела и под знака на неточностите българинът се пропука при водачество от 40:15 на начален удар в деветия гейм, като инкасира привидно решителен пробив, само че пък самият Сачко трепна, когато имаше задачата да подава за спечелването на купата, като ръката му самобитно се скова и той сбърка поредност от удари, с цел да станем очевидци на рибрейк в актива на международния номер 223 - 5:5.

Оттам насетне следващият поврат на ментално ниво беше реалност и българинът възобнови позицията си на водач на корта, като завоюва идното си заставане на сервис и заложи на отбраната си на ретур, но макар че поведе с 0:30, то не се пребори за освен това и съдбоносен тайбрек трябваше да дефинира първенеца. В него Сачко потегли с минипробив, който затвърди чрез два отлични начални удара, с цел да отвори разлика от три безответни пункта в своя изгода, която доразви до 5:1 точки при промяната на полетата, като повече не погледна обратно и се поздрави с купата в Братислава.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР