Димитър Кузманов не скри емоциите си след класирането си за

...
Димитър Кузманов не скри емоциите си след класирането си за
Коментари Харесай

Мико Кузманов посвети победата на баща си, мачът срещу Майхж...

Димитър Кузманов не скри страстите си след класирането си за втория кръг на шампионата по тенис от сериите АТП 250 в София. Пловдивчанинът бе извънредно благополучен, откакто отстрани 61-ия в света Лоренцо Музети (Италия) с 6:7(4), 7:6(3), 6:3 в тричасова борба в зала " Арена Армеец ". Това бе първа победа в главната скица в шестото си присъединяване в конкуренцията в българската столица. Тази вечер Кузманов излиза против " щастливия губещ " Камил Майхжак от Полша, който влезе в главната скица след отказването на Александър Бублик. Двубоят ще стартира след 20 часа.

" Емоциите са доста мощни. Не могат да се опишат с думи. Дълго чакана победа. Шесто присъединяване тук за мен и най-сетне триумф. Турнирът е доста специфичен за мен. Щастлив съм, тъй като демонстрирах това, което желаят треньорите от мен и това, което аз чакам от себе си като игра. Въпреки че изгубих първия сет, продължих да си последвам проекта си до края.

Не се поддадох на напрежението, не се поддадох на страстите. Много съм благополучен, тъй като съумях да го направя пред най-важните и близки хора за мен и другари. Въпреки това, че нямаше аудитория, това по никакъв метод не ми се отрази, тъй като те бяха до мен.

Тази победа е и за татко ми. Знам, че сега е доста благополучен и ми дава доста мощ ", разяснява Кузманов.

" Може би това е най-хубавият мач досега в моята кариера против един от най-хубавите тенисисти от новото и младото потомство. Сериозно име със сериозен ранкинг и със сериозен сезон зад тила си. Със сигурност това е най-важната победа за мен. По принцип всяка победа а вежна, на този е една от специфичните ", добави той.

Пловдивчанинът, който е 226-и в света сега, сподели страховит темперамент и воля, като избави 17 от 19 благоприятни условия за пробив в дуела.

" В един миг стопирах да го мисля, тъй като в първия сет в съвсем всеки мой сервис гейм имаше по няколко благоприятни условия за пробив. Започнах да ги играя точка по точка. Мисля, че това беше най-важното и по тази причина съумях да ги обезвреждам ", изясни той.

Във втория кръг в сряда във втория мач от вечерната сесия той ще играе против Камил Майхжак. 25-годишният поляк Майхжак влезе в главната скица като " благополучен губещ " от квалификациите на мястото на отказалия се поради контузия на дясното рамо номер 4 Александър Бублик (Казахстан).

" Познавам го доста добре, защото ние дълги години играем в Чалънджър Тура. Той през последната година имаше травми и излезе от топ 100, само че е доста сериозен състезател. Въпреки че Бублик се отхвърля, това не значи, че ме чака елементарен мач, или ми се отваря схемата. Напротив. Тук всеки един е добър. Всеки един има нужните благоприятни условия и потенциал да стигне финала и да завоюва шампионата. Най-важното за мен е да се възстановя ", сподели Кузманов. Той се надява да бъде взето решение и в идващите дни да бъде позволена аудитория на трибуните.

" Българският спорт има потребност от такива събития. Не единствено шампионата по тенис, само че и международното състезание по волейбол за младежи в София. Сигурен съм, че в случай че се позволен хора, макар че шампионатът е почнал, както през предходната година, когато всички потвърдиха, че могат да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Може да се допусне избран %, с цел да гледат хората. Това е неповторима опция за всички почитатели освен на тениса, да следят такова съревнование.

Надявам се да се откри компромисно решение до края на шампионата. Това е хубаво освен за мен, само че за всички състезатели, за всички почитатели. Може да се пуснат единствено имунизирани или тествани предходния ден. Със сигурност щеше да бъде по-емоционално и доста по-шумно през днешния ден ", съобщи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР