Димитър Кузманов до момента се радва на добър клей сезон,

...
Димитър Кузманов до момента се радва на добър клей сезон,
Коментари Харесай

Кузманов се бори достойно срещу световния №68, но напуска турнира в Полша на 1/2-финал

Димитър Кузманов досега се радва на добър клей сезон, в който доближи Чалънджър край, а след това позволи проваляне в третия кръг на квалификациите на Ролан Гарос, като остана единствено на сет от дебютно класиране за съществена скица на,,мейджър " шампионат. Втората ракета на страната ни се завърна на корта при започване на тази седмица за Чалънджър конкуренцията в Познан, където записа безапелационни победи във всеки от мачовете си досега, като измежду съперниците му бе и международният номер 109 Чун Хсин Ценг, с цел да доближи полуфиналната фаза, в която през днешния ден срещна топ поставения в схемата Артур Риндеркнех.

Сблъсъкът не се разви в позитивна посока за нашенеца, който изпитваше съществени усложнения, като не съумя да откри противопоставяне против топовните удари на близо двуметровия французин и в допълнение позволи голям брой неточности, заради което напуща шампионата в Полша на крачка от финала след проваляне в поредни сетове с 3:6 6:7(3).

Още в дебютното си подаване българинът бе притиснат до стената, като посрещна брейкбол, само че се показа безупречно напрегнат и резервира сервиса си. В идните минути се сътвори убеждението, че сервиращите може да наложат превъзходството си, но спад в шестия гейм на Мико, повлиян от несъразмерен брой грешки в играта му, се оказа гибелен за пловдивчанина, който инкасира пробив и остана обратно в резултата с 2:4. Втората ни ракета направи на няколко пъти опит да възвърне паритета, само че в желанието си да бъде нападателен допускаше неведнъж неточности, които, за жалост, безспорно оказаха своето отрицателно въздействие върху резултата и Риндеркнех изцяло несмущаван в своите подавания записа откриващия сет на сметката си.

В първата половина на втората част темпото от края на към този момент отминалия сет се резервира, като интригата отсъстваше, до момента в който сервиращите взимаха подавания си след неточности на посрещачите. Ключово значение за развоя на срещата можеше да има седмият гейм, в който родният представител разполагаше с три поредни брейкбола, но устремът му бе париран незабавно от международния номер 68, с помощта на отличните сервиси и положителната къса топка, с които може да се похвали французинът в арсенала си. Впоследствие Кузманов резервира мощното равнище в играта си и си обезпечи нови три благоприятни условия за пробив в края на сета, само че сходно на по-рано в мача не съумя да ги оползотвори и се стигна до тайбрек. В дългия гейм българинът пръв изостана с мини брейк, който се оказа с прекомерно огромна стойност и в последна сметка направи разликата сред двамата състезатели.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР