Димитър Ковачевски получи мандат за съставяне на новото правителство на

...
Димитър Ковачевски получи мандат за съставяне на новото правителство на
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски получи мандат за кабинет на Северна Македония

Димитър Ковачевски получи мандат за сформиране на новото държавно управление на Република Северна Македония. Президентът Стево Пендаровски му го връчи във вилата си във Водно на къса гала.

Чест и отговорност нарече приемането на мандат да сформира държавно управление Димитър Ковачевски, който бе повдигнат от СДСМ, откакто Зоран Заев подаде оставка. Ковачевски наследи Заев и като ръководител на партията Социалдемократически съюз на Македония, а от през днешния ден стартира да тече срокът за сформиране на държавно управление и показване на програмата му.

Доктор на икономическите науки, сътрудник на Зоран Заев от Икономическия факултет, помощник на Бранко Цървенковски в СДСМ, наследник на някогашния кмет на Куманово и някогашен дипломат в Черна гора Слободан Ковачевски - по този начин може да бъде показан най-кратко Димитър Ковачевски, претрупан да сформира новото държавно управление на Република Северна Македония, оповестява македонският уебсайт Фокус.
Доскоро Ковачевски, заместител министър на финансите в държавното управление на Заев, не беше необятно прочут. Президентът Стево Пендаровски го назова " Голямото незнайно " в македонската политика, само че прикани да му се даде късмет. " Факт е, че има богат научен опит, има дълги години партиен стаж в СДСМ, там го познават. Мисля, че има добра насочна точка ", сподели Пендаровски. Факт е също богатата му биография, това, че е получил обучение в влиятелни университети в чужбина, в това число специализация в Харвард, има и стабилен опит в действителния бранш като шеф в два телекомуникационни оператора.

Според формалната му биография, оповестена на уеб страницата на държавното управление, Димитър Ковачевски е роден през 1974 година в Куманово, лекар е по стопанска система, доцент във Факултета по бизнес стопанска система и мениджмънт към Американския академични лицей Скопие. Автор е на голям брой научни публикации в региона на стопанската система и ръководството, оповестени в интернационалните научни списания и показани на конференции.

От момента, в който името му се появи като възможен правоприемник на Зоран Заев, опозицията нападна биографията му, наричайки я " фризирана " и насочи въпроса: " Вярно ли е, че Ковачевски показва курс в Харвард като тапия от лицей? "

В отговор Димитър Ковачевски показа биографията си, обяснявайки, че по време на акцията на вътрешнопартийните избори в СДСМ въобще не е приказвал за обучение и професионално развиване.

Ковачевски показва, че има професионално образование в Харвард и също такова образование в други три университета в Ротердам, Барселона и Мюнхен. " Точно там приключих, получих магистърска и докторска степен ", написа Ковачевски, споделяйки линк към уеб страницата на държавното управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР