Димитър Ковачевски е избран да получи мандат за съставяне на

...
Димитър Ковачевски е избран да получи мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски ще получи мандат за съставяне на правителство в РМС

Димитър Ковачевски е определен да получи мандат за сформиране на държавно управление в Република Северна Македония. Това разгласи той самият нощес на страницата си във Facebook след няколкочасово съвещание на Централния съвет на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), чийто ръководител е.

"Това е предизвикателство, което съм подготвен да приема и съм предан на работата си, с цел да оправдая гласуваното доверие ", написа Ковачевски.

До късно вечерта продължи сесията за избор на ново управление и нови членове на Централния и Изпълнителния съвет на Социалдемократическия съюз на Македония.

"СДСМ ще се реорганизира, ще продължи да се демократизира и модернизира. Партията е отворена за ангажиране на нови хора, които имат познания, почтеност и ангажираност към социалдемократическите полезности ", написа Ковачевски.

Вероятно във вторник той ще получи мандата за сформиране на държавно управление. Такива са настройките на президента Стево
Пендаровски, които той разгласи в последното си изявление.

До избора на Ковачевски за ръководител на СДСМ и предстоящ министър председател се стигна след оставката на Зоран Заев поради слабото показване на партията на локалните избори през октомври. /БТА/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР