Димитър Желязков-Очите е обявен за национално издирване, а до края

...
Димитър Желязков-Очите е обявен за национално издирване, а до края
Коментари Харесай

Димитър Желязков-Очите обявен за издирване след спецакция в Бургас

" Димитър Желязков-Очите е разгласен за национално търсене, а до края на деня ще бъде задействана процедурата и за междудържавно ", разгласи в Бургас зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг във връзка акцията на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас против група за разпространяване на опиати, рекет, палежи и побоища. При акцията са задържани 19 души, за които се счита, че са част от незаконна тайфа, ръководена от Димитър Желязков - Митьо Очите, стана ясно още от изказването на Гешев. Той отхвърли да разгласи имена и елементи по интервенцията, с цел да не се пречи на следствието.

Уточни обаче, че профилираните органи са имали данни, че Очите ще напусне страната, само че решили  да не отсрочват акцията в уречения ден, с цел да не се допусне теч на информация.

Основната активност на групата била разпространяване на дрога, рекет, телесни повреди и изнудване. 

" Бандата е работила най-вече по Южното Черноморие, само че е имала и връзки с хора от подземния свят в други елементи на страната. Въпреки че не е инкриминирано като закононарушение, в един от записаните адреси в несебърското село Кошарица били открити родственици на емблематични хора от известна бандитска конструкция в Плевен, добави прокурорът. Става въпрос за къща в Кошарица, населявана през последните години от Митьо Очите, която по неофициална информация сега се водила на чичо му. Тя е първокласна обител нависоко в селото, скрита зад високи дувари измежду доста зеленина. Именно там били засечени роднините на плевенската група.

Разследването на групата е почнало от началото на 2016 година. Имало събрани доста забавни доказателство, само че на този стадий от прокуратурата се въздържат да ги разгласят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР