„Димитър Желязков – Очите е бил задържан за един час

...
„Димитър Желязков – Очите е бил задържан за един час
Коментари Харесай

Борисов с извънредни разкрития за акцията, сгащила Митьо Очите в истанбулски хотел!

„ Димитър Желязков – Очите е бил арестуван за един час в Истанбул нощес. Лично турски министър се е присъединил в акцията “. Това заяви преди минути министър председателят Бойко Борисов.

„ Митьо Очите към момента не е екстрадиран, в този момент се приготвят документите “, добави Борисов. Премиерът направи коментара по време на визитата си в Малко Търново .

Първи СНИМКИ от Борисов на границата с Турция

Българските управляващи ще изпратят още в понеделник в Турция нужните документи за изгонването на Димитър Желязков – Митьо Очите.

Както представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи Желязков бе задържан нощес в 3 часа, в хотелската му стая в Истанбул .

Димитър Желязков е бил арестуван от турските управляващи в осъществяване на интернационалното му търсене , оповестено от Специализираната прокуратура и издадената Червена бюлетина за издирването.

Той не е влезнал в Турция от България, а от Гърция. Турските управляващи са реагирали неотложно. Той ще бъде в следствен арест или в затвор в Турция до екстрадицията му.

„ Не можем да кажем какъв брой време ще се реализира екстрадиционното произвеждане “, разясни Арнаудова.

Часове откакто арестуваха Очите в Истанбул, Борисов отива в рискова непосредственост до него

Информацията беше доказана от ръководителя на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

„ Информацията, с която разполагаме сега е, че в четвъртък Димитър Желязков е минал границата от Гърция в Турция и с помощта на бързите дейности на турските управляващи, е бил арестуван. И в тази връзка желая да изкажа публично благодарностите си към турските управляващи за бързата и съответна интервенция и дейностите по задържането му. Процедурата по екстрадицията към този момент е задвижена “, разясни Начева, представен от Българска национална телевизия.

Ръководителят на Специализираната прокуратура бе запитана и дали Желязков е очаквал ареста си и оказал ли е опозиция при случилото се, само че пред Нова телевизия тя отхвърли да даде отговори единствено съобщи: „ Това е информацията с, която разполагаме “.


Видео: Нова телевизия

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР