Димитър Желязков – Митьо Очите е бил задържан за един

...
Димитър Желязков – Митьо Очите е бил задържан за един
Коментари Харесай

Турски министър лично следил залавянето на Митьо Очите

Димитър Желязков – Митьо Очите е бил арестуван за един час в Истанбул нощес. Лично турският министър се е задействал по случая дружно с основния прокурор, заяви министър председателят Бойко Борисов от ГПУ „ Малко Търново ". Митьо Очите към момента не е екстрадиран, в този момент се приготвят документите, добави Борисов.

Арестът е станал към 3 ч. тази нощ в хотел, оповестиха по-рано от профилираната прокуратура, откъдето допълниха, че Желязков е минал границата Гърция – Турция в четвъртък и с помощта на светкавичната реакция на турските управляващи е бил арестуван.

„ Министър Радев, основният прокурор Цацаров, аз каквото можах, още през вчерашния ден се свързахме с турските сътрудници и по тази причина ви споделям, че колкото и да не е съвременно, връзките ни с Турция, когато имаме такива прагматични връзки – докара до резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час по-късно в Истанбул вашият съгражданин го задържаха. Мисля, че се работи по тези интернационалните заповеди за екстрадиция. (...)

Не би трябвало да сте толкоз взискателни, може да избяга някой, само че както споделих, може малко да забавят, само че постоянно ги хващат. Арестуван е и в този момент работят интернационалните заповеди за екстрадиция.

На мига персонално министърът на Турция на вътрешните работи се задейства, дружно с техния основен прокурор, да го задържат и го задържаха в границите на час ", сподели министър председателят Борисов.

Димитър Желязков беше публично разгласен за търсене от Интерпол преди дни, откакто при профилирана акция в Бургас бяха арестувани общо 19 души, за които се счита, че са близки до него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР