Димитър Илиев не потвърди дали Виктор Орбан ще гледа националните

...
Димитър Илиев не потвърди дали Виктор Орбан ще гледа националните
Коментари Харесай

Може ли БФС да остане без лиценз? Министър питал Боби Михайлов с какъв акъл опразва стадиона

Димитър Илиев не удостовери дали Виктор Орбан ще гледа националните ни от празните трибуни

Министерството на младежта и спорта има право да отнеме лиценза на Българския футболен съюз. Основание за това обаче не са свадите, свързани с националния тим и мача без аудитория, нито закриването на клубове, които се оповестиха срещу президента на БФС Боби Михайлов, разясни в „ Тази заран “ по бТВ министър Димитър Илиев. Той обаче не конкретизира какво може да се употребява като причина за възможното задействане на такава процедура. 

Всеки опит на страната да се меси в спорта води до пагубни последствия, съобщи Илиев.

„ Не съм сигурен, че може да отнемем лиценза на БФС. В закона е писано какви са критериите, само че може ли вие да ми кажете до какво ще докара това? “, попита той.

Спортният министър показа, че ще гледа мача, само че не на стадиона. Не е добре от морална позиция хората да са отвън него, а аз да се изтипосам вътре, добави той, само че на въпроса дали там ще е Виктор Орбан, отговори, че имало такива клюки. 

„ Футболът има неразривна връзка с почитателите. Това прави мощна магията му. Да ги извадиш на открито, когато би трябвало да поддържат националния си тим в миг като този, е срамно и доста погрешно “, съобщи Илиев. 

„ Ако някой стачкува против нещо, има право. Тези, против които излизат хората, би трябвало да си дадат ясно сметка за какво е по този начин и дали могат да поправят нещо в своето държание “, добави той.

„ БФС се крият зад УЕФА и зад Столична дирекция на вътрешните работи. Вчера ясно се сподели на конференция, че от полицията в никакъв случай не са твърдели, че не могат да охраняват мача. Сега остава да забележим и другата страна. Това криене зад решение на УЕФА било ли е предизвикано от БФС с авансово разискване с тях? “, съобщи министърът. 

Когато хората стачкуват, няма нищо неприятно в това управлението на БФС да отстъпи и да даде късмет на някого, който ще се оправи по-добре, добави той.

„ Категорично сме срещу да се затваря стадиона. Настоявах до последния миг да намерят решение и да се отворят вратите. С Боби Михайлов сме се чували по телефона. Питах го с кой ум разногласието хората да не влязат на стадиона, а той ми изясни, че това е предписание на УЕФА “, посочи Илиев. 

Той показа, че е упълномощил на изпълнителният шеф на „ Арена Армеец “ по най-бързия метод да се довърши залата в Бургас, с цел да става за всички спортове.

Това прелестно оборудване е една от перлите в арсенала на Министерството на младежта и спорта, посочи министърът, само че добави, че когато човек се загледа в детайлите, си личало, че строителството не било напълно качествено, като загатна, че настилката била груба и имало фуги сред секторите.  
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР