Димитър Главчев: Преговорите вървят добре.Преговорите вървят добре, даде знак номинираният

...
Димитър Главчев: Преговорите вървят добре.Преговорите вървят добре, даде знак номинираният
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Преговорите вървят добре

Димитър Главчев: Преговорите вървят добре.

Преговорите вървят добре, даде знак номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев.

Той има едноседмичен период, с цел да сформира служебно държавно управление.

В събота президентът Румен Радев разпореди на ръководителя на Сметната палата да сформира кабинет и му даде период – една седмица.

Номинираният за министър-председател уточни, че ще работи за избори 2 в 1 и търси специалисти за министри.

Днес Главчев написа във Facebook: „ Между диалозите, а те вървят добре “. И придружи обявата си с красиви фотоси от природата.

 



Кой е Димитър Главчев?

Димитър Главчев е определен за ръководител на Сметната палата. На 28 юли 2023 година от актуалното Народно заседание., след като беше номиниран от ГЕРБ-СДС. Той получи 148 гласа „ за “, 34 – „ срещу “, 6-ма се въздържаха. „ За “  гласоподаваха ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи, съгласно информация в интернет страницата на Народното събрание.

Главчев е роден в София, сочи информация на уеб страницата Сметната палата. Магистър по интернационалните стопански връзки и по счетоводна отчетност от Университета по национално и международно стопанство. Дипломиран експерт-счетоводител, регистриран инспектор в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Притежава над 30 години професионален стаж в региона на одита, финансовия надзор и счетоводството. Повече от 20 от тях са в региона на самостоятелния одит, в това число задължения за контрактувани процедури по планове, финансирани от Европейски Съюз.

Народен представител и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-ото до 46-ото Народно заседание. Заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и ръководител на Постоянно настоящата подкомисия по отчетност на обществения бранш в 41-ото Народно заседание.

Председател на 44-ото Народно заседание за интервала 19.04.2017 – 17.11.2017 година Заместник-председател на 43-ото Народно заседание. Председател на Комисията за наблюдаване на активността на Държавната комисия по енергийно и водно контролиране в 41-вото Народно заседание. Ръководител на делегациите на Интерпарламентарния съюз, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в 44-то Народно заседание.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР