Димитър Главчев имаше само една седмица да състави правителство. Това

...
Димитър Главчев имаше само една седмица да състави правителство. Това
Коментари Харесай

Министърът на културата: Главчев имаше само седмица да състави кабинет

Димитър Главчев имаше единствено една седмица да сформира държавно управление. Това сподели в предаването „ Тази заран “ служебният министър на културата Найден Тодоров във връзка експресните рокади в кабинета.

„ Навремето имаше един филм – „ Тринадесетата избраница на принца “. Бих цитирал репликата на разбойника: „ Казва ли ни някой, пък смееш ли и да попиташ “, по този начин той отговори на въпроса докога ще заема поста длъжностен министър на културата.

Според него човек не може да бъде сигурен „ във време на неустановеност и войни “. Но се надява Димитър Главчев да му има доверие. „ Той ме познава като музикант, само че не и като министър “, разясни служебният министър на културата.

 Найден Тодоров: Министерството на културата стана преразпределител на средства Лице в лице 2 мин. Найден Тодоров: Министерството на културата стана преразпределител на средства  Найден Тодоров: Бях сюрпризиран, че Васил Василев е в директорски орган на партия Тази сутрин 4 мин. Найден Тодоров: Бях сюрпризиран, че Васил Василев е в директорски орган на партия  Новият длъжностен министър на културата: Разбирам артистичния митинг на Александър Морфов Тази сутрин 4 мин. Новият длъжностен министър на културата: Разбирам артистичния митинг на Александър Морфов  Найден Тодоров: Министерството на културата стана преразпределител на средства Лице в лице 2 мин. Найден Тодоров: Министерството на културата стана преразпределител на средства  Найден Тодоров: Бях сюрпризиран, че Васил Василев е в директорски орган на партия Тази сутрин 4 мин. Найден Тодоров: Бях сюрпризиран, че Васил Василев е в директорски орган на партия  Новият длъжностен министър на културата: Разбирам артистичния митинг на Александър Морфов Тази сутрин 4 мин. Новият длъжностен министър на културата: Разбирам артистичния митинг на Александър Морфов

Найден Тодоров е безапелационен, че до момента президентът е избирал и назначавал служебни министър председатели, които „ може би са знаели и са имали някаква подготовка “. А Димитър Главчев е имал единствено една седмица да сформира държавно управление.

„ В служебното държавно управление имаме група за връзка и там се стараем незабавно да се осведомяваме за всичко “, сподели още той.

„ В министерството заварих развой с освобождение на Сава Драгунчев като началник на фонд „ Култура “, задействан от предшественика ми Кръстю Кръстев. Може би е имало нецелесъобразни решения на някогашния към този момент началник на фонда. Все отново този фонд е значим фактор за подкрепяне на самостоятелните създатели в България “, разяснява още министърът.  

„ Европейски Съюз е много внимателен – в региона на културата ние създаваме схеми за харчене, а Евросъюза ги утвърждава и възвръща парите. В момента има последователност сред мен и Кръстьо Кръстев “, разясни Найден Тодоров.
Според него фонд „ Култура “ е приоритет на всички министри.

„ В положителни връзки сме с финансовия министър Людмила Петкова – бяхме сътрудници в предходен длъжностен кабинет. Смятам, че без поддръжка на МФ културата няма да може да съществува. Трябва да намерим метод дадените пари за просвета да не са разход, а вложения, които са дълготрайни “, сподели още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР