Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката. Това каза пред

...
Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката. Това каза пред
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Надявам се ПП-ДБ да получат огромен шамар от избирателите

Димитър Главчев е длъжностен министър председател на сглобката .

Това сподели пред Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН ", и посочи:

" ПП-ДБ и ГЕРБ си имат (служебен) министър-председател, тъй като по избор на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев трансформираха Конституцията. Променяйки я, трансформираха и метода, по който се назначава служебният кабинет . Орязаха от боязън пълномощията на президента и му предоставиха един лист от десетина индивида, с ясното схващане, че всичките в този миг са свързани с ГЕРБ. Президентът Румен Радев получи лист и няма вид да избере някой различен. Г-н Главчев стана ръководител на Сметната палата в този парламент и то с гласовете на ПП-ДБ. Те са му делегирали плава, за какво плачат? Те предоставиха на Главчев тази опция, вкараха го в този лист, задължиха президента Радев да избира от няколко индивида, сред които и Димитър Главчев, и в този момент вървят като ощипани моми. Това е лицемерно и смешно. Имат си министър председател и да спрат да се оплакват ".

Във връзка с предварителните избори за Народно заседание Йорданов предвижда, че в идващия парламент няма да е същото разположение на силите :

" Надявам се ПП-ДБ да получат голям пестник от гласоподавателите. Предполагам, че към 20-30 депутати ще бъдат по-малко. А Има Такъв Народ ще сме най-малко с два пъти повече народни представители. " Възраждане " евентуално ще се показват добре. Движение за права и свободи ще са отново с толкоз, както в този момент. За Българска социалистическа партия не знам. Но сигурно в идващия парламент няма да е същото ".

Според него идващото държавно управление би трябвало да стартира да връща нормалността в страната:

" Ние като политическа партия ще участваме в това ръководство. Всяка политическа партия желае да взе участие в ръководството, с цел да реализира задачите, които си е сложила. Ние считаме, че българският гласоподавател ще пренареди политическите партии като тежест и считаме, че е изцяло допустимо да има обикновено ръководство след вота на 9 юни и Има Такъв Народ ще взе участие в него, с цел да стартираме да поправяме вредите от ръководството на ПП-ДБ ".

Няма да има политическа мощ, която да ръководи сама , счита Тошко Йорданов и разяснява:

" Като пренаредят българите Народното събрание, ще забележим кои са първа и втора, третият мандат, знаете че президентът взема решение, и в тези диалози, в случай че се реализира единодушие за решение на съответни проблеми , не за идеологически дивотии, тъй като в този момент изпразниха изцяло от наличие термина евроатлантизъм, с цел да се скрие единият от " Магнитски ", другият от делата, вдигнати против него, и желанието да крадат пари. И в последна сметка резултатът е този, който го гледате - непоносим. Така че, когато стартират да се вземат решение съответни проблеми, в случай че това е задачата, несъмнено - управническа стратегия с съответни стопански проблеми пред българите, тъй като ние нямаме проблеми с евроатлантизма. Под тази маска се прикри предпочитание за кражба.... Ако се вземат решение съответни проблеми, ние ще участваме в ръководството ".

Няма да бъда лидер на листата на Има Такъв Народ за евроизборите , акцентира Тошко Йорданов и предвижда, че ще имат най-малко двама евродепутати .

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР