Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката. ПП-ДБ и ГЕРБ

...
Димитър Главчев е служебен премиер на сглобката. ПП-ДБ и ГЕРБ
Коментари Харесай

ИТН вижда в лицето на Главчев служебен премиер на сглобката

Димитър Главчев е длъжностен министър председател на сглобката. ПП-ДБ и ГЕРБ си имат (, тъй като по избор на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев трансформираха Конституцията. Това съобщи пред БНР ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Той посочи, че с измененията в Основния закон е бил променен и метода, по който се назначава служебният министър председател. По думите му сглобката е орязала пълномощията на президента от боязън. Йорданов уточни, че Радев е трябвало да избира от стеснен лист от хора, свързани с ГЕРБ.

Според него в идващия парламент ще има различен баланс на силите. Той предвижда, че ПП-ДБ ще получат гласовит пестник от гласоподавателите и ще изгубят 20-30 депутати. Той предвижда, че групите на Има Такъв Народ и Възраждане ще са по-големи. Йорданов чака Движение за права и свободи също да имат солидно посланичество.

По думите му съществена задача на идващото държавно управление би трябвало да е връщането на нормалността в страната. Напълно е допустимо да има обикновено ръководство след вота на 9 юни и Има Такъв Народ ще взе участие в него, с цел да стартираме да поправяме вредите от ръководството на ПП-ДБ, счита той.

Тошко Йорданова съобщи, че няма да има политическа мощ, която да ръководи сама. Той посочи потребността от разговор за разрешаване на съответни проблеми.

По отношение на изборите за европейски парламент депутатът означи, че няма да е лидер на листата на Има Такъв Народ. Според него партията ще има най-малко двама евродепутати.
 Димитър Главчев ще търси специалисти за служебното държавно управление
Димитър Главчев ще търси специалисти за служебното държавно управление

Той не вижда по какъв начин Асен Василев ще бъде в служебното правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР