Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната

...
Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС номирина Димитър Главчев за шеф на Сметната палата

Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за ръководител на Сметната палата, заяви пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. Тя посочи, че срокът за номинации изтича през днешния ден.

Номинацията на ГЕРБ-СДС, която е утвърдена от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, е на Димитър Главчев, съобщи Атанасова и посочи, че през днешния ден ще бъде импортирана в деловодството на Народното събрание.

Атанасова означи, че стартира нова процедура за шеф и подуправител на Националната здравноосигурителна каса.

Депутатът уточни, че във връзка с Българска народна банка следва да бъде изработен избор на шеф, който да уточни двама от подуправителите на Българска народна банка и процедурата за тях също е ясна и е в Закона за Българската национална банка. Така стои и въпросът с процедурите за заместник-председатели на Сметната палата, добави Атанасова. Тя означи, че за Здравната каса следва законодателна смяна, тъй че Народното събрание да избира подуправителя.  

Тя напомни, че Димитър Радев е тяхната номинация за шеф на Българска народна банка. По думите ѝ след неговия избор, той ще уточни кои двама ще бъдат подуправителите. Според Атанасова е напълно резонно парламентарните групи да излъчат свои номинации.  

Депутатът разяснява, че са намерили някакъв баланс във връзка с ръководителите на комисии. Както знаете, при започване на съставяне на това ръководство Петков и Василев обявиха, че те поемат цялата отговорност с номинации във втория мандат в изпълнителната власт, а нашата парламентарна група ще има опция да управлява посредством ръководители в комисиите активността на изпълнителната власт, добави Атанасова. Тя посочи, че въпреки всичко има систематизиране на комисиите сред парламентарните групи. Утре ще чуете нашите номинации за ръководители, на кои комисии, както и на останалите парламентарни групи, съобщи тя. Атанасова изясни, че към момента текат диалози.

В отговор на въпрос Атанасова изясни, че са в усилени диалози за търсене на единодушие. Опитваме се никой от ръководителите на двете парламентарни групи да не надвива в тези диалози, а да вършим компромиси и взаимни отстъпки, тъй като повече от два месеца се бавят изборът на ръководители и заместник-председатели на комисии, също така задоволително дълго време се бавят и номинациите за регионални шефове, уточни тя. Тя означи, че обединението ПП-ДБ са няколко партии, ГЕРБ-СДС също е коалиция с две партии и в този смисъл, като се изключи че има и вътрешно допитване сред партиите в обединението, има и сред парламентарните групи. Според Атанасова през днешния ден има един прелестен образец за съгласие – „ стартираме с първите утвърдени номинации за регионални шефове на София и на Пловдив, както и заместител регионалните шефове “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР