Димитър Главчев е изборът на Румен Радев за служебен премиер.

...
Димитър Главчев е изборът на Румен Радев за служебен премиер.
Коментари Харесай

Президентът избра Димитър Главчев за служебен премиер

Димитър Главчев е изборът на Румен Радев за длъжностен министър председател. Президентът ще одобри претендента за първия пост в изпълнителната власт през днешния ден в президентството, с цел да му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.
В осъществяване на чл.99, ал.5 от Конституцията президентът Румен Радев дефинира
председателя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министърпредседател. Това оповестиха от прессекретариата на президентството.
На 30 март от 14.00 часа президентът ще одобри претендента за длъжностен министър-председател в президентската институция, с цел да му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.
Преди два дни, откакто Има Такъв Народ върнаха третия мандат, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани Радев да не избира парламентарния началник Росен Желязков за министър-председател, като добави, че не би било добре да избере и Димитър Главчев. 
Снощи президентът Радев даде обещание скоро да заяви новината кой е любимецът му за министър председател, като добави, че диалозите с евентуалните претенденти са му били в помощ.  Радев завърши по-рано през вчерашния ден консултациите по процедурата за назначение на длъжностен министър-председател. След измененията в Конституцията за длъжностен министър председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.
Президентът организира срещи с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, шефа на Българската национална банка Димитър Радев и ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев. Днес срещите продължиха с омбудсмана Диана Ковачева, последваха диалози с подуправителите на Българска народна банка - Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров. Процедурата приключи с диалози със заместник-председателите на Сметната палата - Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.
Поредицата от срещи стартира, откакто конституционната процедура за сформиране на постоянно държавно управление в границите на актуалното Народно заседание бе изчерпана след връщането на несбъднат трети изследователски мандат. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР