Димитър Главчев е готов да продължи да бъде служебен премиер.

...
Димитър Главчев е готов да продължи да бъде служебен премиер.
Коментари Харесай

Главчев след срещата с Радев: Имам готовност да продължа да бъда служебен премиер

Димитър Главчев е подготвен да продължи да бъде длъжностен министър председател. Това разгласи самият той след време на диалога си с президента Румен Радев. По думите му няма спънки още веднъж да заеме поста.

„ Не сме коментирали детайлности, тече си естествената процедура. Общи работи сме говорили ”, разясни той.

Днес президентът беседва с избраните по Конституция лица, които могат да бъдат назначени за длъжностен министър председател. Срещите са при закрити порти, както и предходните пъти.

Така създалата се обстановка на процедура е без аналог в новата ни история. До нея се стигна, откакто президентът отхвърли кабинета „ Кожарева ” поради Калин Стоянов.

По-късно Главчев направи коментар и по време на постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Както споделят китайците - в забавни времена живеем. Тъкмо си мислим, че е последно съвещание, че политическият безпорядък няма накъде да отиде повече. Оттеглих кандидатурата си преди седмица, с цел да спадне малко напрежението. То обаче ескалира. Ако може да използваме дипломатически термини, е хубаво да има деескалация. За задачата би трябвало всички институции да постъпват по този метод ”, разясни министър председателят, представен от.

„ Но има една българска сентенция – „ всяка коза за собствен крайник ”. Нашето държавно управление гледа и се стреми да убеди жителите че изпълнителната власт действа. Има проблеми, които са трупани с години. Показахме, че и тях може да решим ”, сподели още Димитър Главчев.

Той прикани да се събере група с членове на другите министерства, с цел да бъде разискван казусът с безводието. Целта е да се дадат бързи решения.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР