Димитър Георгиев е новият мениджър „Информационна сигурност на българската ИТ

...
Димитър Георгиев е новият мениджър „Информационна сигурност на българската ИТ
Коментари Харесай

Димитър Георгиев е новият мениджър "Информационна сигурност" в Мнемоника

Димитър Георгиев е новият управител „ Информационна сигурност " на българската ИТ компания с фокус върху киберсигурността Мнемоника.„ Избрах да се развъртвам в Мнемоника, защото бях притеглен от сплотения и професионален екип и опциите за развиване в областта на киберсигурността. Мнемоника е приближен сътрудник, който обслужва някои от най-големите компании в областта на банковото дело, телекомуникационни снабдители, енергийни производители, финансови институции, обществения бранш и други както в страната, по този начин и в чужбина.

Предметът на активност на компанията открива редица благоприятни условия за развиване в професионален аспект с разнообразни кариерни пътища и дава късмет за работа с най-съвременните технологии от водещи международни производители. Благодарен съм за опцията да съм част от компания, в която главната полезност е напредъкът на чиновниците и където всеки е част от развиването на организацията със своите хрумвания, гении и професионални победи ", споделя той.

Димитър има 6 години опит в региона на осведомителните технологии. Присъединява се към Мнемоника преди повече от 4 години като експерт „ Предпродажби ". Само след 5 месеца към този момент е специалист „ Информационна сигурност ". Отговарял е за цялостното внедряване на софтуерни и хардуерни решения в ИТ средата на корпоративни клиенти, както и даване на услуги и съвещания по отношение на най-хубавите практики в промишлеността, проби за резистентност на навлизане (penetration testing) и образования. Работил е с финансови институции, снабдители на информационни услуги, застрахователни компании и здравни организации. Завършил е компетентност „ Информатика " в Нов български университет в София.

„ През последните повече от 4 години Димитър сполучливо се разви като експерт и съумя да завоюва както доверието на клиентите ни, по този начин и уважението на сътрудниците ни. Повишението му в управител „ Информационна сигурност " е справедливо и е разумна стъпка в професионалния му път ", разяснява изпълнителният шеф на Мнемоника Вихрен Славчев.

Дейността на Мнемоника е фокусирана главно върху киберсигурността. В последните години и изключително в този момент, когато работното място е отвред, тематиката става все по-ключова за всеки бизнес - без значение какъв брой огромна е дадена компания или в какъв бранш работи.

Димитър Георгиев изяснява кариерния си избор и мотивацията да се развива в Мнемоника по този начин: „ Информационните технологии постоянно са били мое увлечение поради опцията им да ни свързват и да ни дават необятни масиви от данни за заобикалящия ни свят. Киберсигурността съответно ме притегля поради изключителния размер на материята, от която се състои - технологиите постоянно са в развиване и постоянно има нещо ново да се научи. От друга позиция, това е една динамична среда, в която човек може да има няколко функции: от време на време е проектант на киберсигурност, от време на време - оператор на произшествия по сигурността, а от време на време влиза в ролята на атакуващ, с цел да открие слабите точки на дадена система преди този момент да го е направил някой злоумишлен „ сътрудник ".

Днес киберсигурността е по-важна от по всяко време преди. Всеки ден технологиите стават все по-достъпни за от ден на ден хора, а цифровото ни наличие е на път да стане не по-малко значимо от физическото ни. Разчитаме на осведомителните технологии да съхраняват парите ни, да пазят домовете ни, да ни забавляват, а и най-важното от всичко - използваме ги, с цел да работим. В това пространство, в което не съществуват граници, е елементарно някой да посегне върху нашата цифрова идентичност и даже върху нашата благосъстоятелност за персонална полза. Тук идва ролята на киберсигурността - с цел да помогне да запазим това, което е наше, по метод, който не е настойчив, а стопира атакуващите, само че не и нас. "

Екипът осъществя голям брой планове за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника стартира да предлага първа на българския пазар преди години.Наскоро българската ИТ компания, учредена през 2009 година, се реалокира в нов, съвременен и по-голям офис на столичния бул. „ Тодор Александров ".

За Мнемоника

Мнемоника е българска ИТ компания, одобрена като благонадежден снабдител на решения за осведомителна сиурност и регулаторна съгласуемост. Тя предлага облачни технологии и виртуализация, предпазване и обработка на данни, ръководени услуги и ИТ аутсорсинг. Сред клиентите ѝ са 10-те най-големи финансови институции, както и водещи телекоми в България. Екипът осъществя голям брой планове за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника стартира да предлага първа на българския пазар преди години.

Компанията внедрява център за ръководство на киберсигурността SOC Mnemonica - решение за киберзащита, налично с месечен абонамент. То е централизирано звено за отбрана в цифрова среда на организационно и техническо равнище. Работи по избрани процедури и употребява технология за непрестанно наблюдаване, разбор, реагиране и попречване на киберинциденти. SOC включва три съществени детайла - хора, процеси и технологии за ръководство и повишение на сигурността.

Вижте още за компанията на https://www.mnemonica.bg/.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР