Димитър Чакъров е само на 19 години, но умът му

...
Димитър Чакъров е само на 19 години, но умът му
Коментари Харесай

Световно признание по математика за ученик от Пловдив

Димитър Чакъров е единствено на 19 години, само че мозъкът му надалеч изпреварва възрастта. На Международната изследователска научна школа в Масачузетския софтуерен институт това лято той работи по хипотезата за примитивните математически корени и това го подрежда в топ 5 измежду кандидати от 30 страни.
Димитър действително се подреди в международния топ пет на планове, отличени от учени от Масачузетския софтуерен институт и от Харвард.

„ Имало е дни, в които съм спал по 6 часа, а през цялото друго време съм правил само това. Сложно е, само че е приятно”, споделя той пред БТВ.

Младежът мечтае да откри отговор на една от нерешените задания на хилядолетието - хипотезата на Риман, чието доказателство математиците от целия свят работят повече от 150 години. По пътя му към триумфа до него неразделно е учителят му по математика. Казва, че е постигнал всичко с доста труд. Миналата година печели специфична премия от международен конгрес за млади учени. Числата ще са и неговото бъдеще, където и да е по света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР