Димитър Бербатов спря официализирането на Борислав Михайлов като президент на

...
Димитър Бербатов спря официализирането на Борислав Михайлов като президент на
Коментари Харесай

Бербатов с победа в съда над БФС

Димитър Бербатов спря официализирането на Борислав Михайлов като президент на БФС. От екипа му оповестиха, че няма правосъдно решение, което да легитимира някогашния вратар, тъй като Апелативният съд в София е върнал за разглеждане дело, заведено от клубове против конгреса през октомври 2021 година
Жалбите бяха подадени от ФК Русокастро и ФК Венци, като Софийски градски съд ги отхвърли с мотив, че тези два клуба са " изключени като членове на БФС и нямат юридически интерес да водят това дело ".
" Аргументът, с който Софийски градски съд на процедура отхвърли да гледа всъщност делото, заведено против конгреса на БФС, дал съображение на Борислав Михайлов да се самопровъзгласи за новоизбран президент, не устоя в Апелативния съд. Той затвърди съществуващата процедура членове на федерация, обжалвали решения на висшите си органи, да имат право на това, без значение че по-късно са били изключени от сдружението ", написаха от екипа на Бербатов. От там допълват, че " това отваря вратите делата, заведени от клубове против решенията на конгреса на БФС от 12 октомври 2021 година, най-накрая да тръгнат всъщност ".
" Предвид тежките нарушавания на закона и устава на БФС чакаме този конгрес да бъде разгласен за недействителен и най-накрая да се стигне до транспарантен и почтен конгрес ", се споделя още в позицията. Според ЗФВС президент на дадена федерация е този, който е определен законно и до дефинитивно решение на Темида.
През февруари Бербатов разгласи, че е уверен, че до края на годината ще има нови избори. Миналата година той беше определен за президент от близо 80 клуба на ексклузивен конгрес. По-късно решенията от него бяха оповестени за нелегитимни, а БФС изхвърли отцепниците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР